-
Αρχική > Απόψεις > Ανθρωπιστική κρίση στην Καστοριά ; ( Θεοδώρα Κωτσοπούλου )

Ανθρωπιστική κρίση στην Καστοριά ; ( Θεοδώρα Κωτσοπούλου )

Είναι πολλοί οι τοπικοί άρχοντες και εκπρόσωποι διαφόρων επαγγελματικών οργανώσεων και φορέων που κρούουν  τον κώδωνα του κινδύνου για τις δύσκολες ημέρες,

όχι μόνο που βιώνουμε, αλλά που δυστυχώς έρχονται στον πολύπαθο τόπο μας. Μάλιστα,ορισμένοι εξ αυτών, όπως ο Δήμαρχος Νεστορίου κ.Γκοσλιοπουλος μιλάει ανοιχτά για επερχόμενη ανθρωπιστική κρίση αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης, ενώ ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καστοριάς κ. Καραταγλιδης προβλέπει τραγικές στιγμές για τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της πόλης μας.

Δυστυχώς όμως για όλους μας,η ανθρωπιστική κρίση έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα μας. Σύμφωνα με πηγές από την ΠΕ Καστοριάς, οι αιτήσεις για την χορήγηση επισιτιστικής βοήθειας μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ έχουν ξεπεράσει τις 3.500! Με άλλα λόγια, 3.500 συμπολίτες μας ζητάνε απεγνωσμένα την οποιαδήποτε βοήθεια σε τρόφιμα, μια σακούλα δηλαδή με τυποποιημένα προϊόντα, ένα δοχείο λαδιού και ίσως κάποιο κοτόπουλο νωπό.

Αν υπολογίσουμε τώρα ότι τα άτομα αυτά ανήκουν σε μια οικογένεια τεσσάρων κατά μέσο όρο μελών, τότε μιλάμε για τουλάχιστον 12.000 άτομα με πρόβλημα επιβίωσης.

Ελπίζουμε αυτά τα στοιχεία να μην ερμηνευτούν ως “επιτυχία” του προγράμματος ΤΕΒΑ από τους διαχειριστές του και να μην προβούν σε θριαμβολογίες μέσα από δελτία τύπου και φωτογραφίες με τις ουρές των δικαιούχων.

Ελπίζουμε να αντιληφθούν όλοι την κρισιμότητα της κατάστασης για τους κατοίκους αυτού του τόπου και επιτέλους να πράξουν τα αυτονόητα.

Ελπίζουμε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ και κάθε άλλη παρόμοια στρατηγική να αποτελέσει παρελθόν το συντομότερο δυνατόν από την Καστοριά μας επειδή δεν θα χρειάζεται. Ελπίζουμε..

 

Top
Enable Notifications OK No thanks