-
Αρχική > Συνταγές > Boston cream pie ή αλλιώς κωκ γίγας!

Boston cream pie ή αλλιώς κωκ γίγας!

Υλικά

Παντεσπάνι:
4 αυγά
1/2 κούπας ζάχαρη
1/3 κούπας σπορέλαιο
1 κούπα αλεύρι γοχ
1 κ.γ μπέικιν παουντερ
1 πρεζα αλάτι

Κρέμα:
1 κουτι γάλα εβαπορέ συν ίδια ποσοτητα νερό
7 κ.σ κορν φλαουρ
7 κ.σ ζαχαρη
1 κ.σ βουτυρο
1 βανίλια
1 κρόκος αυγου

Γλάσο:
1 κουτί έτοιμο γλάσο ιον

Εκτέλεση:

1. Ανακατευω με μίξερ αυγα και ζάχαρη, προσθετω λάδι και στη συνέχεια τα στερεά υλικά ,αφου τα έχω κοσκινίσει. Βάζω το μείγμα σε μικρό ταψακι ή σε αποσπώμενη φόρμα που έχω λαδώσει κ εχω στρωσει αντικολλητικό χαρτί . Ψήνω περιπου 20′ στους 170. Αφηνω να κρυωσει και το χωρίζω σε δυο δίσκους.

2. Σε κατσαρολακι βάζω ζάχαρη, κορν φλαουρ, εβαπορε κ νερό. Ανακατευω συνέχεια μέχρι να πηξει σε μέτρια φωτια. Αποσυρω απ τη φωτιά και ρίχνω βουτυρο, βανιλια και τον κροκο και ανακατευω γρηγορα.

3. Ριχνω την κρέμα ζέστη πανω στον πρωτο δίσκο και καπακωνω με τον δευτερο.

4. Αφηνω λιγάκι να κρυωσει και από πανω ριχνω το έτοιμο γλάσο, αφου πρωτα το εχω ρευστοποιησει σε μπεν μαρι ή συμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας στον φουρνο μικροκυματων.

Dimitra Zourlidou

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks