-
Αρχική > Συνταγές > Γλυκό ψυγείου με σαβουαγιαρ…… το κλασσικό

Γλυκό ψυγείου με σαβουαγιαρ…… το κλασσικό

Ένα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκα ψυγείου με αναμνησεις παιδικών χρόνων……!!!

Ο συνδυασμός της σοκολατας με το καρύδι και τα αφράτα σιροπιασμένα σαβαγιάρ και η αέρινη κρεμούλα ….το κάνει απλά ακαταμάχητο!!!!
Έλατε να γλυκαθουμε!!!

Υλικά (για ένα πυρέξ)
2 πακέτα σαβουαγιαρ (800 γρ.)
2 κουτάκια φυτική σαντιγί τυπου ( μορφατ)
3/4 κουτι ζαχαρουχο γάλα
1 βανίλια

Εναλλακτικά για την κρέμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε
500 μλ κρέμα γάλακτος
300γρ μασκαρπονε
1/2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
Οποια κρέμα και να φτιάξετε είναι εξίσου φανταστική!!!!

Για το σιρόπι
4 κ.σ γεμάτες κακάο αγλυκο
3/4 ποτήρι του νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
50 ml κονιάκ
150 γρ καρύδια
1 σακουλάκι τριμμένη σοκολάτα κουβερτουρα

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε αρχικά το σιρόπι.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύω για να διαλυθούν οι σβόλοι. Προσθέτω το νερό και αφήνω να πάρει μια βράση.
Κατεβάζω και προσθέτω το κονιάκ.
Αφήνω να πέσει η θερμοκρασία του έτσι ώστε να μπορώ να βουτάω τα σαβουαγιαρ. Ωστόσο ψιλοκόβω τα καρύδια στο μουλτι ( όχι παρα πολύ ) και τα ανακατεύω με τη σοκολάτα.
Χτυπάω στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τη μορφατ αρχικά με τη βανίλια για 7 – 8 λεπτά και προσθέτω το ζαχαρουχο σταδιακά.

Συναρμολόγηση
Βρέχω τα σαβουαγιαρ στο σιρόπι κακάο και κάνω μια στρώση ,προσθέτω τη μισή κρέμα , τα μισά καρυδια- σοκολάτα και κάνω άλλη μια στρώση σαβουαγιαρ – κρέμα – σοκολάτα καρύδια.
Βάζω στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Καλή επιτυχία!!!!

Για την κρέμα με το μασκαρπονε…..αφρατευω αρχικά το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και προσθέτω σταδιακά την κρέμα γάλακτος.
Χτυπάω μέχρι να γίνει μια ωραία σφιχτή κρεμουλα!!!

 

zela Antonopoulou
Top
Enable Notifications OK No thanks