Καλημέρα γλυκειά μου ομάδα!! Καλό, δημιουργικό μήνα να έχουμε μεωυφεία και χαμογελα!
.Μπιφτέκια πολύ αφράτα!!..
Υλικά:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 10% λιπαρά
2/3 – 1 κούπα βρωμη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κσ δυόσμο ψιλοκομμενο
2 αυγά
2 κσ λευκό ξύδι
1 κσ μουστάρδα
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε μεγάλο μπωλ βάζουμε το κιμά. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε πολύ καλά. Κλείνουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε το κιμά στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε. Τα τοποθετούμε σε ταψί, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, στον αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Ελέγχουμε στη μέση του χρόνου να τα γυρίσουμε. Γίνονται πεντανόστιμα και πολύ αφράτα!!! Καλή επιτυχία!!
Elena Psillia