-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από το lockdown (  Καστοριά και Ιωάννινα είναι μέσα σε αυτές ) 

Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από το lockdown (  Καστοριά και Ιωάννινα είναι μέσα σε αυτές ) 

Απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων ζήτησε ο δήμαρχος Κοζάνης για να βγει η περιοχή η περιοχή από την κόκκινη ζώνη

Τα υψηλά κρούσματα που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε νεαρές, κυρίως ηλικίες ήταν η αιτία σύμφωνα με το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα που η Περιφερειακή Ενότητα μπήκε σε καθολικό lockdowvn, προκαλώντας αναστάτωση στην περιοχή. «Ξημέρωσε μία μέρα που θυμίζει την περασμένη Άνοιξη που είχαμε το γενικευμένο lockdown. Φοβόμαστε ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα.

Από σήμερα μόνο τα σχολεία λειτουργούν κανονικά στην περιοχή, με υποχρεωτική χρήση μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές Η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης μετρά 227 ενεργά κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες 14 ημέρες ενώ σήμερα Πέμπτη εντοπίστηκαν από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες του ΕΟΔΥ 22 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η απόφαση ελήφθη μετά τα πάνω από 220 ενεργά κρούσματα και τις 554 στενές επαφές που έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ σε όλη την περιοχή, υπάρχουν «δεκάδες μικρά ελεγχόμενα, επικίνδυνα όμως και χωροταξικά διάσπαρτα clusters σε όλη την περιοχή».

Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από το lockdown (  Καστοριά και Ιωάννινα είναι μέσα σε αυτές )

Την ώρα που οι κάτοικοι της Κοζάνης βιώνουν μια νέα πραγματικότητα, οι Περιφερειακές ενότητες Ιωαννίνων, Καστοριάς, Πέλλας αθροίζουν σταθερά κάθε ημέρα νέα κρούσματα, ενώ προστίθενται συνεχώς περισσότεροι άνθρωποι στους ασθενείς με λοίμωξη covid-19 είτε στα νοσοκομεία είτε σε απομόνωση κατ’ οίκον.

Στα Ιωάννινα εξάλλου εντοπίστηκε τις τελευταίες ημέρες νέα επικίνδυνη εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Πρόκειται για το Γηροκομείο Ζωσιμάδων της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, το οποίο τέθηκε σε καραντίνα για 10 μέρες.

Συνολικά επτά ηλικιωμένοι του γηροκομείου έχουν μεταφερθεί στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου καθώς έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Χαρακτηριστικά, κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν χθες, Πέμπτη, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στον προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου.

Πραγματοποιήθηκαν 753 έλεγχοι και βρέθηκαν ένδεκα θετικά δείγματα, τα οποία αφορούν σε Έλληνες (επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 35 έτη.

ΕΘΝΟΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks