-
Αρχική > Ελλάδα > Ιερά Σύνοδος: Δεν θα ανεχθούμε το κλείσιμο των εκκλησιών τα Χριστούγεννα

Ιερά Σύνοδος: Δεν θα ανεχθούμε το κλείσιμο των εκκλησιών τα Χριστούγεννα

ΒΑΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Επιστολή προς τους αρμοδίους, με την οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ανεχθεί νέο κλείσιμο των ναών την περίοδο των Χριστουγέννων, έστειλε η Ιερά Σύνοδος, όπως αποκάλυψε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Γαβριήλ. Την ίδια στιγμή, έντονη είναι η ανησυχία στους κόλπους της Εκκλησίας για τα κρούσματα κορονοϊού σε ιεράρχες.

Ο κ. Γαβριήλ σε διαδικτυακή ομιλία ανέφερε ανάμεσα στα άλλα: «Να ξέρετε ότι η Ιερά Σύνοδος απέστειλε επιστολή προς τους αρμοδίους, που λέμε ότι δεν θα ανεχθούμε την περίοδο των Χριστουγέννων να μείνουν οι ναοί κλειστοί», εξηγώντας ότι η Εκκλησία έχει πλέον τη γνώση και την εμπειρία να διαχειρίζεται την πανδημία.

Οπως είπε, «όχι επειδή θέλουμε να κάνουμε αντίπραξη ή από κόντρα. Η Εκκλησία απέκτησε την εμπειρία να διαχειριστεί αυτή τη μεγάλη κρίση της πανδημίας. Η Εκκλησία και αποστάσεις τηρεί, και αερίζεται και ξέρει πώς να οικονομεί τους ανθρώπους μέσα στο χώρο».

Ο κ. Γαβριήλ τόνισε ότι η Εκκλησία δεν μάχεται την επιστήμη. Στο μεταξύ, συγκίνηση προκαλεί το μήνυμα που έστειλε μέσα από την Εντατική του Ευαγγελισμού, όπου νοσηλεύεται με Covid-19, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος.

Ο κ. Αναστάσιος σημείωσε πως δύο λέξεις από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της περασμένης Κυριακής καθορίζουν την ενδεδειγμένη στάση: «Μη φοβού, μόνον πίστευε».

 EleftherosTypos.gr

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks