-
Αρχική > Ελλάδα > Επίδομα 800 ευρώ – επίδομα 400 ευρώ: Πότε θα λάβουν έξτρα επίδομα οι άνεργοι

Επίδομα 800 ευρώ – επίδομα 400 ευρώ: Πότε θα λάβουν έξτρα επίδομα οι άνεργοι

Γιάννης Φώσκολος

Ξεκινά  σήμερα  η σταδιακή πληρωμή σε 123.000 ανέργους. Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του έκτακτου βοηθήματος στους επιστήμονες

Αύριο Παρασκευή 20 Νοεμβρίου ξεκινά η καταβολή των δίμηνων παρατάσεων στους δικαιούχους ανέργους, των οποίων η 12μηνη επιδότηση έληξε από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο. «Πριν μερικές μέρες υπεγράφη η υπουργική απόφαση για την επιμήκυνση κατά δύο μήνες των τακτικών επιδομάτων ανεργίας τα οποία έληξαν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Η καταβολή στους δικαιούχους του ποσού που αντιστοιχεί στην δίμηνη παράταση θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 20/11. Το μέτρο αυτό αφορά 123.000 ανέργους και η δαπάνη του υπολογίζεται σε 100 εκατ. ευρώ», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, στην ενημέρωση για τα μέτρα της δεύτερης καραντίνας.

Όπως ο ίδιος εξήγησε, «μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπογραφεί και η υπουργική απόφαση για την έκτακτη οικονομική ύψους 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργουςη καταβολή της οποίας  θα πραγματοποιηθεί το συντομότερον δυνατό». Η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση θα αφορά 130.000 μακροχρόνια ανέργους και υπολογίζεται συνολικά στο ύψος των 52 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, τρέχουν από τον ΟΑΕΔ 7 ανοικτά προγράμματα 38.600 νέων θέσεων εργασίας, με ποσοστά επιχορήγησης 60-100% μισθού και ασφαλιστικών εισφορών. Στην επιδότηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα ΧριστουγέννωνΠάσχαεπιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.

ΕΘΝΟΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks