YΛΙΚΑ
- 250 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 10 γρ. μαγιά ξηρή
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 αβγά, μεσαία
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
Για τη γέμιση
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή
- 20 γρ. κανέλα
- 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- βούτυρο, για το ταψί
Για το γλάσο
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 5-10 γρ. χυμό λεμονιού
από τον Άκη Πετρετζίκη