Αναφορά κατέθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου την επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών,στην οποία εκφράζονται οι παρατηρήσεις και το αίτημα νέας προσθήκης, ως προς το Σχέδιο Νόμου για το σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα, το οποίο παραλείπει την επί πλέον μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας για υπηρεσίες που πληρούν ειδικά χαρακτηριστικά, όπως ακριβώς αυτά που χαρακτηρίζουν τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.
Ακολουθούν η σχετική Αναφορά και η Επιστολή:
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τoν κ. ΥπουργόΕσωτερικών
Θέμα: «Νόμος ΑΣΕΠ. Επείγον ζήτημα σχετικά με τα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των ΟΤΑ»
Η Βουλευτής Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδουκαταθέτειπρος τoν κ. Υπουργό Εσωτερικών αναφορά την επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, με θέμα: «Νόμος ΑΣΕΠ. Επείγον ζήτημα σχετικά με τα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των ΟΤΑ»,στην οποία εκφράζονται οι παρατηρήσεις και το αίτημα νέας προσθήκης, ως προς το Σχέδιο Νόμου για το σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα, το οποίο παραλείπει την επί πλέον μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας για υπηρεσίες πουπληρούν ειδικά χαρακτηριστικά, όπως ακριβώς αυτά που χαρακτηρίζουν τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.
Επισυνάπτεται έγγραφο με τα αναφερόμενα σχετικά.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Αθήνα, 21Δεκεμβρίου 2020
Η καταθέτουσα Βουλευτής
Τελιγιορίδου Ολυμπία
|
||||
|
|
Διεύθ.: Γαλατάς Τροιζηνίας Τ.Κ. 18020
Πληρ.: Παπαχατζής Ιωάννης
Τηλ.: 2298043394 – 6973306518
http://kdap-kdapmea.blogspot.gr/
E–mail: pasekdap@gmail.com
Θέμα: Νόμος ΑΣΕΠ. Επείγον ζήτημα σχετικά με τα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των ΟΤΑ
Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) & παιδιών/ατόμων με αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) των Δήμων, αποτελεί πανελλαδικά το μοναδικό πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο εκπροσωπώντας περίπου 2.500 συμβασιούχους εργαζόμενους στα περίπου 424 ΚΔΑΠ&75 ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.
Με την παρούσα επιστολή, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για ένα πολύ σημαντικό θέμα που ανακύπτει μέσω του κατατεθέντος Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα το σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο τομέα.Μελετώντας το Σχέδιο Νόμου διαπιστώσαμε πως υπάρχει μία σημαντική παράλειψη, που αφορά καίρια σε προκηρύξεις προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για υπηρεσίες των ΟΤΑ όπως τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων που έχουν ιδιαίτερα, ειδικά χαρακτηριστικά, κοινά με εκείνα που είχε το «Βοήθεια στο Σπίτι» (από 7 έως και 19 χρόνια αδιάκοπης απασχόλησης, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου 12μηνης διάρκειας, που ανανεώνονται εδώ και τόσα χρόνια). Θεωρούμε πως θα έπρεπε στο νομοσχέδιο να προβλέπεται (επομένως θα πρέπει να συμπληρωθεί έστω και τώρα) η κατ’ εξαίρεση εφαρμογή ισχυρής μοριοδότησης της λεγόμενης «ειδικής εμπειρίας» (κατά τα πρότυπα της προκήρυξης του «Βοήθεια στο Σπίτι» [ήτοι 17 μόρια ανά μην για 84 μήνες]). Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Άρθρο 29 του κατατεθέντος Σχεδίου Νόμου, προβλέπεται μόνο μοριοδότηση της εμπειρίας (7 μόρια/μήνα για 84 μήνες), κάτι που πρακτικά σημαίνει πως αν η Νέα Δημοκρατία τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μονιμοποίηση θεσμού και προσωπικού των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων (Αρμόδιος Τομεάρχης Ν.Δ. Γ.Γεωργαντάς, 15.03.2019, Συνέδριο ΠΑΣΕΚΔΑΠ/ΠΕΔΚΜ – Θεσσαλονίκη https://www.youtube.com/watch?v=i8FxMRVC4cM&t=49s και https://www.youtube.com/watch?v=GoMKQDBeYps) τότε σχεδόν το σύνολο των υπηρετούντων αυτή τη στιγμή, θα βρεθεί εκτός μόνιμων θέσεων και εν τέλει εκτός εργασίας. Προτείνουμε να συμπληρωθεί το Άρθρο 29 του Σχεδίου Νόμου με προσθήκη νέας παραγράφου στην οποία να προβλέπεται ισχυρή μοριοδότηση της «ειδικής εμπειρίας» για τομείς/υπηρεσίες που πληρούν ιδιαίτερα/ειδικά χαρακτηριστικά, όπως ακριβώς αυτά που χαρακτηρίζουν τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, τόσο λόγω της κατηγορίας των εξυπηρετούμενων και της σχέσης εμπιστοσύνης και ασφάλειας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ ωφελούμενων και προσωπικού (μικρά παιδιά και παιδιά/άτομα με αναπηρία) στις Δομές, όσο και λόγω της πολύτιμης εμπειρίας και εξειδίκευσης που έχουμε αποκτήσει τόσα χρόνια που υπηρετούμε τον θεσμό αυτόν. Σε αντίθετη περίπτωση, με τον συγκεκριμένο Νόμο, επικυρώνεται είτε η επ’άπειρον διατήρηση της υπαρχούσης ιδιότυπης και πανευρωπαϊκά πρωτοφανούς κατάστασης εργασιακής «ομηρίας» μας, είτε η ίδια η συνολική έξοδός μας στην ανεργία σε περίπτωση προκήρυξης μόνιμων θέσεων, χωρίς την πρόβλεψη ισχυρής μοριοδότησης της ειδικής εμπειρίας. «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» δηλαδή.
Καλούμε το σύνολο των εκπροσώπων μας στο Κοινοβούλιο με παρεμβάσεις τους στις τοποθετήσεις τους, είτε στην αρμόδια Επιτροπή, είτε στην Ολομέλεια να ζητήσουν την προσθήκη ειδικού εδαφίου για το παραπάνω ιδιαίτερο ζήτημα. Θα βοηθούσε πολύ το να κληθούμε στην ακρόαση Φορέων, ώστε να μπορούμε να αναπτύξουμε οι ίδιοι το θέμα αυτό με επιχειρήματα και παραδείγματα κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την στήριξη και το ενδιαφέρον σας.
Με εκτίμηση