-
Αρχική > Ελλάδα > Κορονοϊός: «Βόμβα  διευθυντή ΜΕΘ  νοσοκομείου «Παπανικολάου»  : Νικόλαος Καπραβέλος, Έρχεται τρίτο κύμα και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα»

Κορονοϊός: «Βόμβα  διευθυντή ΜΕΘ  νοσοκομείου «Παπανικολάου»  : Νικόλαος Καπραβέλος, Έρχεται τρίτο κύμα και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα»

 

«Να είσαστε σίγουροι ότι έχουμε τρίτο κύμα μπροστά, και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα» διεμήνυσε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νικόλαος Καπραβέλος, κρούοντας «καμπανάκι» για την πορεία της πανδημίας.

Για την έλευση τρίτου κύματος της πανδημίας προειδοποίησε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νικόλαος Καπραβέλος, σημειώνοντας ότι «θα θρηνήσουμε πολλά θύματα».

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έπειτα και από τις τελευταίες εικόνες συνωστισμού ανήμερα των Θεοφανείων, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν φοβάμαι ότι θα ζήσουμε αντίστοιχα περιστατικά, είμαι σίγουρος. Χειρότερα πολύ χειρότερα, με αυτά τα μυαλά δεν θα μιλάμε μόνο για τραγωδία της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος, αλλά της χώρας… Να είσαστε σίγουροι ότι έχουμε τρίτο κύμα μπροστά, και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα».

 

Όπως εξήγησε ο κ. Καπραβέλος, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον Νοέμβριο και στον Φεβρουάριο, ενώ σημείωσε ότι το ΕΣΥ είναι πολύ περισσότερο πιεσμένο, χωρίς διαθέσιμες ΜΕΘ. 

Μάλιστα, σε σχέση με την κατάσταση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, ο ίδιος ανέφερε ότι η εισαγγελία της πόλης τον κάλεσε για να διερευνήσει τυχόν ευθύνες.

«Σε μια από τις μαύρες μέρες του Νοεμβρίου είχα κάνει την επισήμανση ότι χάνονται και θα χαθούν ζωές που θα μπορούσαν να έχουν κερδηθεί. Μετά από εβδομάδα με είχε καλέσει η εισαγγελία Θεσσαλονίκης με τρία ερωτήματα: Πρώτον, τι δεν έγινε που μπορούσε να γίνει. Δεύτερον, ποτέ έπρεπε να γίνει. Και τρίτον, ποιοι ευθύνονται» σημείωσε.

 

Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι για την «έκρηξη» των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη δεν ευθύνεται μόνο η γιορτή του Αγίου Δημητρίου, αλλά και μια σειρά από δραστηριότητες όπως ο τουρισμός και το εμπόριο.

EUNOS

Top
Enable Notifications OK No thanks