400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνι νερό χλιαρό
2 κ.γ. ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
2 κ.σ. ξίδι για το σιρόπι: 2 ποτήρια ζάχαρη, 1/2 ποτήρι νερό, μια κσ μέλι , λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να βράσει πέντε λεπτά και να κρυώσει Για το χυλό: Ανακατεύουμε με ένα σύρμα όλα τα υλικά και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει η ζύμη. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά. Με βρεγμένο κουτάλι παίρνουμε μια ποσότητα από τη ζύμη και τη ρίχνουμε απαλά στο λάδι. Τους ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
Οπως βγαίνουν καυτοί τους ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι.
Σοφία Θεοδωρίδου