-
Αρχική > Ελλάδα > «Βόμβα» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη για τον καιρό: Ο χιονιάς της Ισπανίας θα έρθει και στην Ελλάδα

«Βόμβα» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη για τον καιρό: Ο χιονιάς της Ισπανίας θα έρθει και στην Ελλάδα

 

Στα ακραία καιρικά φαινόμενα που καταγράφονται στην Ευρώπη τις τελευταίες ώρες αναφέρθηκε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Μπορεί ο υδράργυρος να θυμίζει… Άνοιξη τις τελευταίες μέρες, ωστόσο, προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουμε ραγδαία επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων που θα ακολουθήσουν. Ο κ. Μαρουσάκης ανέφερε συγκεκριμένα:

«Από τις 5 Ιανουαρίου έχω αναφερθεί σε πρόβλεψη σχετικά με δύο κύματα που θα έχουμε γύρω στις 15 Ιανουαρίου και γύρω στις 20 του μήνα (…). Το σίγουρο είναι πως το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί προς τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες και ίσως παρουσιαστεί ακόμα πιο ενισχυμένο.

Υπολογίζω πως θα μας απασχολήσει από την Πέμπτη, 14 του μήνα».

Ο χιονιάς του αιώνα στην Ισπανία — Τέσσερις νεκροί

Στους τέσσερις ανέρχονται οι νεκροί από την πρωτοφανή χιονοθύελλα που πλήττει την Ισπανία και κυρίως τη Μαδρίτη, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

«Μολονότι οι μετεωρολογικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες και ο αριθμός των συμβάντων είναι σχετικά περιορισμένος, θρηνούμε τον θάνατο τριών ανθρώπων», είπε ο υπουργός Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
ΕΤ
Top
Enable Notifications OK No thanks