-
Αρχική > Ελλάδα > Κικίλιας: Δημιουργείτε δίκτυο παρακολούθησης των μεταλλάξεων του κορονοϊού, 26 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Κικίλιας: Δημιουργείτε δίκτυο παρακολούθησης των μεταλλάξεων του κορονοϊού, 26 τα κρούσματα στην Ελλάδα

 

Σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας αποφασίστηκε η δημιουργία δικτύου στο πλαίσιο του οποίου θα αποστέλλονται δείγματα από όλη τη χώρα στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών για την ταυτοποίηση του στελέχους του ιού.

Σύσκεψη με αντικείμενο το συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού Δικτύου που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του κορονοϊού SARS-CoV-2, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας, υπό τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Στο πλαίσιο του Δικτύου θα αποστέλλονται στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών δείγματα από όλη τη χώρα. Εκεί θα γίνεται η ταυτοποίηση του στελέχους του ιού το οποίο προέρχεται από συγκεκριμένες περιοχές, από συγκεκριμένα άτομα.

Στόχος η πλήρη μοριακή αποτύπωση της πανδημίας στη χώρα σε βάθος χρόνου, πριν τα εμβόλια, κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού και μετά. Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος είναι να εξετάζεται το 5% με 10% των συνολικών δειγμάτων, τουλάχιστον.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, οι Καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης και η Καθηγήτρια Άννα Παππά.

Διαβάστε στο News4Health.gr τι είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

Top
Enable Notifications OK No thanks