-
Αρχική > Σκοτεινά Μονοπάτια Του Εγκλήματος > Η μυστηριώδης εξαφάνιση του γιατρού Επαμεινώνδα Γερασιμόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008

Η μυστηριώδης εξαφάνιση του γιατρού Επαμεινώνδα Γερασιμόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008

Τα σκοτεινά μονοπάτια του εγκλήματος θα γυρίσουν δεκατρία χρόνια πίσω και θα αναφερθούν σε μία υπόθεση που παραμένει ανεξιχνίαστη έως και σήμερα. Ο 52χρονος καρδιολόγος  Επαμεινώνδας Γερασιμόπουλος απήχθη από τους ληστές που εισέβαλαν στη βίλα του  στη Βάρκιζα.
Μία υπόθεση με πολλά αναπάντητα ερωτηματικά, και με πολλά σκοτεινά σημεία που δεν φωτίστηκαν.
Ας ξετυλίξουμε το κουβάρι της μυστηριώδους αυτής υπόθεσης που συγκλόνισε την Ελλάδα.
Το χρονικό της απαγωγής 
 Ήταν 4 Δεκεμβρίου 2008. Εκείνο το μοιραίο βράδυ της Πέμπτης θα άλλαζε η ζωή ολόκληρης της οικογένειας.
Στην πολυτελή βίλα της οικογένειας στη Βάρκιζα βρισκόταν εκείνη την ώρα η 45χρονη γυναίκα του Άννα Δήμα, με τα δύο τους παιδιά (τον Κωνσταντίνο 11 ετών και την 12χρονη Αναστασία), ενώ το μοιραίο αυτό βράδυ τους είχε επισκεφθεί και ο πεθερός του 51χρονου Καρδιολόγου, ο οποίος λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ αποφάσισε να φύγει. Η γυναίκα τον ξεπροβόδισε, όμως είχε κάνει ένα λάθος…Δεν κλείδωσε την εσωτερική πόρτα του γκαράζ όπως, επίσης, ξέχασε να ενεργοποιήσει το συναγερμό.
Αυτό το λάθος όπως θα δούμε και στη συνέχεια, το πλήρωσε ακριβά.
Από αυτή την πόρτα εισβάλλουν στο σπίτι τρεις άντρες. Φορούν κουκούλες, γάντια και κάλτσες πάνω από τα παπούτσια, προκειμένου να μην αφήσουν ίχνη. Στα χέρια κρατάνε όπλα και ασυρμάτους. Με την απειλή των όπλων ακινητοποίησαν την γυναίκα και τα δύο παιδιά του γιατρού, τους δένουν, τους φιμώνουν και τους κλειδώνουν σε ένα δωμάτιο.
Ζητούν επίμονα να τους αποκαλύψει που είναι κρυμμένα τα χρήματα. Χτυπάνε τη γυναίκα και παίρνουν χρήματα και αντικείμενα αξίας.
Σύμφωνα με τις περιγραφές της συζύγου ο ένας από τους απαγωγείς μιλούσε πολύ καλά ελληνικά, ο δεύτερος σπαστά, ενώ από τον ασύρματο ακουγόταν μια γυναικεία φωνή, χωρίς όμως να είναι σε θέση να την αναγνωρίσει.
Ο αιφνιδιασμός 
 Ο γιατρός επιστρέφει στο σπίτι του γύρω στις 23.30. Οι κακοποιοί πέφτουν επάνω του. Τον ακινητοποίησαν και τον οδηγούν με την απειλή όπλου στο γκαράζ. Στο σημείο βρέθηκε αίμα, που μαρτυρά ότι υπήρξε κάποια συμπλοκή στο σημείο.
Εκεί, τον βάζουν δια της βίας μέσα στο ένα από τα δύο αυτοκίνητα και φεύγουν παίρνοντας μαζί τους και τα δύο οχήματα.
 Ένα μυστήριο που παραμένει άλυτο 
Η σύζυγος του γιατρού καταφέρνει γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα να λυθεί. Ειδοποιεί αμέσως την αστυνομία και τον αδερφό της.
Η αστυνομία ξεκινάει έρευνες. Τα δύο πολυτελή αυτοκίνητα του γιατρού, βρίσκονται καμένα.
Οι αστυνομικοί ψάχνουν ένα προς ένα τα πηγάδια της περιοχής για να βρουν το σώμα του γιατρού. (Αν και δεν μπορούν να ξέρουν τί κρύβεται πίσω από την επίθεση, μπορούν να υποθέσουν πως είναι μάλλον νεκρός).
Τέσσερα αλλά πτώματα κρύβονται στα πηγάδια. Οι αστυνομικοί κατάφεραν μετά από χρόνια, (όσο ο φάκελος της υπόθεσης ήταν ακόμα ανοικτός), να συλλάβουν πέντε συμμορίες αλλοδαπών που δρούσαν στην περιοχή, όμως αποδείχθηκε ότι η εξαφάνιση του γιατρού δεν είχε σχέση με τις εν λόγω συμμορίες.
Επιστολές μυστήριο 
Λίγο καιρό μετά την εξαφάνιση του γιατρού, τέσσερις “ορφανές” επιστολές εστάλησαν. Πρόκειται για ασύντακτες και ανορθόγραφες, ιδιόχειρες επιστολές με τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα, ενώ αποστολέας αυτών ήταν άγνωστος.
Την πρώτη την έλαβε η σύζυγος του ιατρού, τη δεύτερη ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Ντάσκας και την τρίτη ο ιδιωτικός ερευνητής κ. Ανδρέας Ανδρικόπουλος, μετά από δύο τηλεφωνήματα που δέχτηκε στο κινητό του από άγνωστο.
Η τρίτη επιστολή βρέθηκε στο 39ο χλμ της Εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου στα Μέγαρα, κάτω από ένα τούβλο, ενώ την τέταρτη επιστολή βρήκε ο Ανδρικόπουλος, μαζί με τη σύζυγό του ιατρού στη Λεωφόρο Πάρνηθος, επίσης κάτω από ένα τούβλο.
Μέσω των επιστολών, ζητούσαν από τη σύζυγο 1.000.000 ευρώ προκειμένου να της δώσουν στοιχεία για το σύζυγό της, ωστόσο όπως φάνηκε εκ των υστέρων, ήταν ανάξιες λόγου.
 Ένας ακόμη φάκελος προστίθεται στην Αστυνομική Υπηρεσία με την ετικέτα:”Ανεξιχνίαστο έγκλημα”.
Πηγή: enimerotiko.gr
           24h.com.cy
          Η φωτογραφία του Καρδιολόγου είναι από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη “Φως στο Τούνελ”
Top
Enable Notifications OK No thanks