-
Αρχική > Διεθνή > Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας

Η 7χρονη Λίζα Σκοτ από την Αλαμπάμα τον Ιανουάριο διαγνώστηκε με πολλαπλές δυσπλασίες στον εγκέφαλο. Η μόνη σωτηρία αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις οι οποίες στην Αμερική κοστίζουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια και δεν καλύπτονται βέβαια από το ασφαλιστικό σύστημα.
Έστησε λοιπόν τον πάγκο, που της είχε φτιάξει ένα χρόνο πριν ο παππούς της για να παίζει, στο αρτοποιείο της οικογένειας και άρχισε να δουλεύει μαζεύοντας λεφτά για τα χειρουργεία της πουλώντας την λεμονάδα της έναντι 25 σεντ.
Κατάφερε να μαζέψει 12.000 δολάρια από την εργασία της αλλά επειδή το θέμα πήρε έκταση σύντομα μέσω διαδικτύου το ποσό ξεπέρασε τα 300,000 δολάρια από απλούς πολίτες που αν και ζουν σε μια χώρα υπερδύναμη τα παιδιά της αν ασθενήσουν είναι καταδικασμένα αν δεν έχουν λεφτά.
Η μικρή Λίζα αυτή την στιγμή βρίσκεται στην Βοστόνη οικογενειακώς για να υποβληθεί στο πρώτο από τα πολλά χειρουργεία που θα πληρώσει η ίδια έχοντας πουλήσει τις λεμονάδες της αλλά και χαρίζοντας χαμόγελα πείσματος σε απλούς άγνωστους ανθρώπους.

Η ιστορία της Λίζα έχει συγκινήσει πολλούς. Άλλοι όμως έχουν εξοργιστεί από το γεγονός ότι ένα παιδί που θα χειρουργηθεί στον εγκέφαλο νιώθει την ανάγκη να μαζέψει χρήματα εξαιτίας του υπάρχοντος συστήματος. Η ιστορία αποτελεί ένα ακόμη σημάδι για το προβληματικό σύστημα υγείας στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, αναφέρουν ανάμεσα σε άλλα επικριτές.

Via- Κατερίνα Γκαράνη

Top
Enable Notifications OK No thanks