-
Αρχική > Ελλάδα > Προνοιακά επιδόματα ΟΠΕΚΑ 2021 : Αίτηση για επίδομα παιδιού Α21, ΚΕΑ – Voucher 200 ευρώ

Προνοιακά επιδόματα ΟΠΕΚΑ 2021 : Αίτηση για επίδομα παιδιού Α21, ΚΕΑ – Voucher 200 ευρώ

Προνοιακά επιδόματα  : Αίτηση για επίδομα παιδιού Α21, ΚΕΑ – Voucher 200 ευρώ – Πότε αναμένονται πληρωμές.

Η πληρωμή είναι προγραμματισμένη για τις 31 Μαρτίου. Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει ξανά μέσα στον Απρίλιο.

Τα χρήματα για το επίδομα είναι από 70 έως 140 ευρώ το μήνα για οικογένειες με ένα παιδί και εισόδημα έως 12.000 ευρώ και από 56 έως 140 ευρώ το μήνα για οικογένειες με δύο παιδιά και εισόδημα έως 30.000 μήνα.

H αίτηση για το  υποβάλλεται μία φορά ετησίως, από τον Μάρτιο κάθε έτους έως και 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, μέσω της πλατφόρμας Α21 από την ιστοσελίδα του  ή της ΗΔΙΚΑ ΑΕ με χρήση των προσωπικών κωδικών Τaxisnet των δικαιούχων.

Τα ποσά

Πρώτη κατηγορία έως 6.000 ευρώ
Δεύτερη κατηγορία 6.001-10.000 ευρώ
Τρίτη κατηγορία 10.001- 15.000 ευρώ
Το ποσό του επιδόματος εξαρτάται από τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων.

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών για το 2021

Στις 31 Μαρτίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η πρώτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο και όλους όσους θα υποβάλουν αίτηση έως τα μέσα Μαρτίου.
Στις 31 Μαΐου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η δεύτερη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.
Στις 31 Ιουλίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η τρίτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.
Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η τέταρτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
Στις 30 Νοεμβρίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η πέμπτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
Πριν από την Πρωτοχρονιά αναμένεται να καταβληθεί η τελευταία και έκτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου.
Σημειώστε, ότι για να χορηγηθεί το  θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Επίσης, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα αναμένεται να πληρωθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαρτίου, δηλαδή την Τετάρτη 31 του μηνός.

Προνοιακά επιδόματα ΟΠΕΚΑ 2021 : Αίτηση για επίδομα παιδιού Α21, ΚΕΑ – Voucher 200 ευρώ – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα.

Ανοίγει στις 5 Απριλίου η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων από τις οικογένειες που πληρούν τα κριτήρια για το voucher των 200 ευρώ για την αγορά τάμπλετ και , όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο MEGA.

Δικαιούχοι θα είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν  για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η πλατφόρμα θα ανοίξει για την κατάθεση των αιτήσεων δικαιούχων του προγράμματος σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του  (www.opeka.gr) στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος.

Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος. Oι έλεγχοι επιλεξιμότητας θα γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, με διασταύρωση πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου, αποφεύγοντας έτσι μια χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών για εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα για αιτήσεις από τους προμηθευτές ανοίγει τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, σύμφωνα με το skai.gr.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks