-
Αρχική > Συνεντεύξεις > Βασίλης Βελλίδης  πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ . Βασικό μέλημα όλων όσων συμμετέχουμε στην Οργάνωση είναι να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας για να μπορέσει να βελτιωθεί η κατάσταση σε όλα τα επίπεδα της Π.Ε. Καστοριάς. (Εφημεριδα Ν.Κ. Δώρα Κωτσοπούλου )

Βασίλης Βελλίδης  πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ . Βασικό μέλημα όλων όσων συμμετέχουμε στην Οργάνωση είναι να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας για να μπορέσει να βελτιωθεί η κατάσταση σε όλα τα επίπεδα της Π.Ε. Καστοριάς. (Εφημεριδα Ν.Κ. Δώρα Κωτσοπούλου )

  «Πλήρως ικανοποιημένος θα είμαι μόνο όταν η Π.Ε. Καστοριάς αντιμετωπίσει πλήρως τα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία και η τοπική οικονομία ξεκινήσει να αναπτύσσεται », δήλωσε μεταξύ άλλων στην συνέντευξη που παραχώρηση στην ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ . Καστοριάς κ. Βασίλης Βελλίδης.

 Ο Ίδιος υποστήριξε αναφορικά με τις εκλογές για τις κομματικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας  που θα λάβουν χώρα το 2021  και θα θα βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος «πως την αξιολόγηση των πεπραγμένων του θα την κάνουν οι πολίτες της Π.Ε. Καστοριάς που είναι και ο καλύτερος κριτής.

Μετά από ένα χρόνο στο τιμόνι της ΔΕΕΠ, πώς θα αξιολογούσατε την δράση σας ως κομματικός αλλά και κοινωνικός θεσμός;

Καταρχάς αποτελεί μεγάλη τιμή να είμαι Επικεφαλής της ΔΕΕΠ Καστοριάς υπό τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Ήταν μία χρονιά με πολλές προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα, τόσο σε οικονομικό, σε υγειονομικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο. Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου τέθηκαν κάποιες βασικές προτεραιότητες σε συνέχεια του προγραμματισμού που υπήρχε αλλά και καινούργιες λόγω της αλλαγής των συνθηκών και των δεδομένων. Αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες και το επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζονται και άλλες. Πλήρως ικανοποιημένος θα είμαι μόνο όταν η Π.Ε. Καστοριάς αντιμετωπίσει πλήρως τα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία και η τοπική οικονομία ξεκινήσει να αναπτύσσεται. Την αξιολόγηση των πεπραγμένων μου θα την κάνουν οι πολίτες της Π.Ε. Καστοριάς που είναι και ο καλύτερος κριτής.

Μέσα σε μια δύσκολη χρονιά λόγω πανδημίας και γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας η Καστοριά μας φαίνεται ότι περνάει μια ιδιαίτερη δύσκολη περίοδο. Ταυτόχρονα αυξάνονται οι επικριτικές φωνές ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην καλύτερη περίπτωση ξεχνάει και στην χειρότερη αδικεί τον τόπο μας παρά τα ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά που της χαρίζει. Ποια είναι η θέση σας για αυτό το θέμα;

Η Νέα Δημοκρατία έχει στηρίξει, στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει την Π.Ε. Καστοριάς. Βασικά έργα Υποδομής, πλήθος παρεμβάσεων σε όλα τα επίπεδα έχουν γίνει διαχρονικά από τις Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή. Ενδεικτικά να αναφέρω ένα πρόσφατο γεγονός που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο έτος με πρωτοβουλία της Οργάνωσης. Ήμασταν η πρώτη περιοχή της Ελλάδας που οι Παραγωγικοί και Οικονομικοί Φορείς της περιοχής πραγματοποίησαν σύσκεψη εργασίας μέσω τηλεδιάσκεψης με το σύνολο του Οικονομικού Επιτελείου της Ελληνικής Κυβέρνησης υπό τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταικούρα. Μετά την σύσκεψη προέκυψε το πακέτο μέτρων για την στήριξη του κλάδου της Γουνοποιίας, του μεγαλύτερου παραγωγικού κλάδου της περιοχής.

Η Καστοριά μας προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να αναπτύξει τον τουριστικό τομέα σαν αναπτυξιακή προοπτική. Σαν ΝΔ. πως μπορείτε να βοηθήσατε με κάποιο συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας και ανάπτυξης και αν ναι ποιο είναι αυτό;

Ως Οργάνωση έχουμε ξεκινήσει την διαβούλευση με τους Αυτοδιοικητικούς, Παραγωγικούς και Οικονομικούς φορείς της περιοχής για να καταγράψουμε τις απόψεις, τις προτάσεις τους σε σχέση με την ανάπτυξη του Τουριστικού Τομέα της περιοχής. Μετά την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης προσπάθειας σχεδιάζονται πρωτοβουλίες από μεριάς μας γιατί πιστεύουμε ότι το Τουριστικό Προϊόν της Περιοχής με συγκεκριμένο σχέδιο και στόχους μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω και να συμβάλλει σημαντικά στην τοπική οικονομία της Π.Ε. Καστοριάς

Το 2021 έχει ορισθεί σαν έτος εκλογών για τις κομματικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας. Ξέρετε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία και σκοπεύετε να διεκδικήσετε την θέση του προέδρου ως εκλεγμένος από την βάση αυτή την φορά;

Ο ορισμός της ημερομηνίας για την διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών είναι απόφαση της Ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για την διενέργεια τους και προσωπικά σαφώς και θα είμαι Υποψήφιος για την Προεδρεία της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς.

Ποιες είναι οι βασικές σας προτεραιότητες για την επόμενη χρονιά και πώς σκοπεύετε να τις υλοποιήσετε;

Μία βασική προτεραιότητα είναι η έναρξη υλοποίησης όλων των σημαντικών έργων υποδομής της περιοχής π.χ. Κατασκευή Φράγματος Νεστορίου, Κατασκευή Δικτύων Φυσικού Αερίου κ.α., για να προκύψουν άμεσα νέες θέσεις εργασίας ώστε να μπορέσει ο κόσμος να παραμείνει στην περιοχή και να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον. Επίσης μία ακόμη προτεραιότητα είναι η καταγραφή, η σύνθεση των προτάσεων και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την Επόμενη Μέρα της Π.Ε. Καστοριάς. Την επόμενη περίοδο θα προκύψουν πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία για την περιοχή αλλά και για το σύνολο της επικράτειας, ενδεικτικά να αναφέρω το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών με ενισχυμένο το πριμ εγκατάστασης στο ποσό των 35.000€, το Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Εστίασης και του Τουρισμού και πολλά ακόμα, τα οποία πιστεύω πως αν τα αξιοποιήσουμε σωστά, θα μπορέσουμε να οικοδομήσουμε ορθολογικά όλους τους τομείς(πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή)της τοπικής μας οικονομία και να μπουν στέρεες βάσεις για ένα καλύτερο αύριο για την περιοχή μας. Βασικό μέλημα όλων όσων συμμετέχουμε στην Οργάνωση της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς είναι να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας για να μπορέσει να βελτιωθεί η κατάσταση σε όλα τα επίπεδα της Π.Ε. Καστοριάς.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks