-
Αρχική > Ελλάδα > Διόδια: 1.565 οικογένειες πιάστηκαν με το… αρνί στην πλάτη

Διόδια: 1.565 οικογένειες πιάστηκαν με το… αρνί στην πλάτη

Πάσχα με… αναστροφές και αλλαγή σχεδίων. Στην Αθήνα θα αναγκαστούν να σουβλίσουν φέτος το αρνί τουλάχιστον 1.500 οικογένειες που από την περασμένη Παρασκευή επιχείρησαν να «εγκαταλείψουν» παράτυπα την πρωτεύουσα, αναγκάστηκαν όμως να πάρουν το δρόμο της επιστροφής «πέφτοντας» πάνω στα μπλόκα στα διόδια.

Σε τουλάχιστον 250 αναστροφές οχημάτων ανά ημέρα προχωρούν οι Αρχές που βρίσκονται σε 24ωρη βάση στους σταθμούς των διοδίων.

Από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής μέχρι και τις 18:00 απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης συνολικά 170.097 αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας, με προορισμό την επαρχία.

Το ίδιο διάστημα τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας βεβαίωσαν συνολικά 30 παραβάσεις των 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση και των 500 ευρώ για πλαστές βεβαιώσεις. Το δρόμο της επιστροφής πήραν 1.565 οχήματα καθώς οι επιβάτες τους δεν έπεισαν τις Αρχές ότι πληρούσαν τις προϋποθέσεις για διαπεριφερειακή μετακίνηση.

«Εχω εξοχικό και θέλω να δω τα ρολόγια γιατί ήρθε η ΔΕΗ 3.000€», «πάω να ταΐσω τους σκύλους και να δω το κτήμα», «έχω κλείσει ραντεβού για εμβόλιο στη Σπάρτη και κάποια στιγμή θα ξαναγυρίσω», ήταν μερικές μόνο από τις ευφάνταστες δικαιολογίες που άκουσαν τη Μεγάλη Τετάρτη οι αστυνομικοί στους σταθμούς των διοδίων, με τους επίδοξους παραβάτες να συνεχίζουν να δοκιμάζουν την τύχη τους με στόχο το πολυπόθητο Πάσχα στο χωριό.

Με το θερμόμετρο μάλιστα να αναμένεται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς τις επόμενες ημέρες, οι Αρχές εκτιμούν ότι ένα ακόμα μεγάλο «κύμα» κατοίκων της Αθήνας θα επιχειρήσει είτε να φύγει προς επαρχία είτε να κινηθεί προς παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής.

Τα ελεγκτικά κλιμάκια θα συνεχίσουν να επιβλέπουν τις μετακινήσεις για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα με 24ωρη παρουσία τόσο στους σταθμούς των διοδίων όσο και σε παράδρομους και παλαιές εθνικές οδούς, ενώ εντατικοί έλεγχοι αναμένεται να υπάρχουν και σε αρκετά οδικά δίκτυα της Αττικής.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Top
Enable Notifications OK No thanks