-
Αρχική > Συνταγές > ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ

ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ:

1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο-φρέσκο βούτυρο
(μισό-μισό)
1 ποτήρι νερού γάλα
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
4 αυγά
5 βανίλιες
3 πακέτα φαρινάπ (μου πήρε και τα 3 πακέτα πάρα 100 γρ)
Αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου
Το ποτήρι που χρησιμοποίησα ήταν 250 ml χωρητικότητα.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
2 κιλά μυζήθρα (ανθότυρο φρέσκο)
1 1/2 φλυτζάνα τσαγιού (με πιατάκι)ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 κγ. κανέλα κοπανισμενη
2 αυγά (το ενα μόνο ο κρόκος)
2 κσ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε τα ασπράδια να σταθούν. Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη και μετά τα ενώνουμε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε λεκανη χτυπάμε το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη να λιώσει όσο γίνεται και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών, το γάλα (χλιαρό),τις βανίλιες και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι.
Πρέπει να γίνει μια εύπλαστη ζύμη για να μπορούμε να ανοίξουμε φύλλο.
Η μυζήθρα πρέπει να είναι καλά στραγγισμένη(την παίρνουνε 2 μέρες πριν).
Με πιρούνι ή με ραβδομπλέντερ την διαλύουμε καλά και προσθέτουμε τα υλικά, ανακατεύοντας να γίνουν μους.
Ανοίγουμε φύλλο (το άνοιξα με πλάστη και η ποσότητα της ζύμης, ίσα να κόβουμε 2 φυλλαράκια στρογγυλά κάθε φορά).Κόβουμε με στρογγυλό τσέρκι 11 εκ. Τοποθετούμε τα φύλλα σε κομμάτια τετράγωνα αντικολλητικού χαρτιού,βάζουμε στο καθένα ένα κγ. γέμιση και τα τσιμπάμε. (Σας έχω φώτο).
Τα αλείφουμε με αυγό και βάζουμε λίγη κανέλα κοπανισμενη στο κέντρο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
αννα καλλεργη
Top
Enable Notifications OK No thanks