-
Αρχική > Σκοτεινά Μονοπάτια Του Εγκλήματος > Υπόθεση 2013: Η άγρια δολοφονία της Φαίης Μπλάχα

Υπόθεση 2013: Η άγρια δολοφονία της Φαίης Μπλάχα

 

Τα σκοτεινά μονοπάτια του εγκλήματος γυρνάνε το χρόνο πίσω και μεταφέρονται στον Απρίλιο του 2013, όταν ο θάνατος της 23χρονης Φαίης Μπλάχα στη Νέα Μάκρη, μετά από άγριο ξυλοδαρμό από τον 29χρονο σύντροφό της Βαγγέλη Στεφανάκη προκάλεσε αίσθηση. Αυτό όμως που σόκαρε την κοινή γνώμη, ήταν η αποκάλυψη του ρόλου που έπαιξε η ίδια η αδερφή της και το ερωτικό τρίγωνο που υπήρχε.

Ας ξετυλίξουμε το κουβάρι της υπόθεσης
Ξημερώματα 6ης Απριλίου του 2013, ο Στεφανάκης επέστρεψε τη Φαίη στο σπίτι της, μετά από μια νυχτερινή έξοδο που είχαν οι δυο τους, ενώ λίγο αργότερα, την ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι θα συνέχιζε τη βραδιά με τους φίλους του. Το θύμα, υποπτευόμενο ότι ο 29χρονος θα έβγαινε με την αδερφή της, του απαγόρευσε να βγει μόνος του, εκείνος εκνευρίστηκε και μετά από απανωτά τηλεφωνήματα, το ζευγάρι συναντήθηκε έξω από το σπίτι της Φαίης για να λύσουν το θέμα. Εκεί, διαπληκτίστηκαν και ο νεαρός άνδρας γνώστης πολεμικών τεχνών, τη χτύπησε επανειλημμένως με γροθιές στο κεφάλι και με κλωτσιές στο σώμα, ρίχνοντάς την αναίσθητη στο έδαφος. Στη συνέχεια έβαλε τη Φαίη στο αυτοκίνητό του και την πήγε στο σπίτι ενός φίλου του. Μαζί με τον φίλο του και ένα ακόμη άτομο τη μετέφεραν στον Ερυθρό Σταυρό. Εκεί, ο Βαγγέλης ενημέρωσε την αδερφή της Φαίης, με την οποία αφού συναντήθηκαν στη Λεωφόρο Μεσογείων, πήγαν στο νοσοκομείο όπου αμφότεροι ενημερώθηκαν για την κρισιμότητα της κατάστασης.
Τότε, η αδερφή της Φαίης ζήτησε από τον γνωστό της παρέας να πει ψέματα. Να πει, δηλαδή, ότι η αδερφή της βρέθηκε, τυχαία, από αυτόν στη μέση του δρόμου, πεσμένη και ότι του ζήτησε να ενημερώσει τον φίλο της. Στη συνέχεια, οι τέσσερίς τους επέστρεψαν στη Νέα Μάκρη, αφήνοντας τη Φαίη, μόνη της στο θάλαμο, σε καταστολή και διασωληνωμένη. Η Μαριαλένα ενημέρωσε τον πατέρα τους, παρουσιάζοντας όμως την ψεύτικη εκδοχή που είχε αναφέρει στον γνωστό της.
Εκδοχή που την κατέθεσε και ενόρκως στην αστυνομία την επόμενη μέρα, όταν και πήγαν με τον πατέρα της στο Α.Τ Νέα Μακρής για να κάνουν την καταγγελία.
Στις 8 Απριλίου η Φαίη μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική. Μετά από αξονική τομογραφία διαπιστώθηκε διάχυτο εγκεφαλικό οίδημα και η Φαίη κατέληξε 11 μέρες μετά, στις 19 Απριλίου.
Πώς ξεκίνησε το “ερωτικό τρίγωνο
 Όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο, ο 29χρονος και η 35χρονη αδερφή της Φαίης γνωρίστηκαν το καλοκαίρι του 2012 σε νυχτερινό κέντρο. Λίγο αργότερα ξεκίνησε η ερωτική τους σχέση, επειδή όμως η Μαριαλένα ήταν παντρεμένη δεν κοινοποιήθηκε σε κανέναν. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2012 ο Βαγγέλης γνωρίστηκε με τη Φαίη μέσω της αδερφής της και έτσι ξεκίνησε και η δική τους ερωτική σχέση, γνωστή σε όλους.  Αρχές Ιανουαρίου του 2013, η Μαριαλένα χώρισε με τον σύζυγό της και ζήτησε από τη Φαίη να μείνουν μαζί για παρέα και συντροφιά. Αμέσως και λόγω της συγκατοίκησής τους, η Φαίη αντιλήφθηκε ότι η αδερφή της και ο Στεφανάκης δεν ήταν απλώς φίλοι μέχρι τις αρχές Μαρτίου, οπότε και οι δύο παραδέχτηκαν στη Φαίη ότι είχαν ερωτική ερωτική σχέση, αποκρύπτοντας όμως τη διάρκεια αυτής. Η Φαίη και ο Βαγγέλης χώρισαν για λίγο, αλλά στη συνέχεια τα ξαναβρήκαν με τον όρο να διακόψει ο κατηγορούμενος οποιαδήποτε σχέση με την αδερφή της.
Έκτοτε, η Μαριαλένα επιδόθηκε σε μια διαρκή ερωτική πολιορκία του Βαγγέλη, τηλεφωνώντας του συνεχώς και βάζοντάς του λόγια για την αδερφή της. Κάτι που συνέβη ακόμη και εκείνο το βράδυ πριν τη δολοφονία της Φαίης, όταν η Μαριαλένα προσκάλεσε τον σύντροφο της αδερφής της σε πριβέ πάρτι.
Η δίκη 
Η δίκη έληξε με τον Στεφανάκη να καταδικάζεται σε ισόβια και την Μαριαλένα Μπλάχα σε φυλάκιση πέντε ετών με αναστολή για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.
Η εισαγγελική πρόταση που υιοθετήθηκε πλήρως από το δικαστήριο, ήταν καταπέλτης. “Ο Στεφανάκης δεν είχε αναπτύξει συναισθηματικό έρωτα για τη Φαίη. Κολακευόταν, επειδή είχε γίνει αντικείμενο διένεξης ανάμεσα στις δύο όμορφες αδερφές. Τα χτυπήματα που δέχθηκε η Φαίη στο κεφάλι προκάλεσαν ακαριαία τον εγκεφαλικό της θάνατο. Όμως, ο Στεφανάκης δεν αρκέστηκε σε αυτά. Τη χτύπησε σε όλο το σώμα. Ήταν θιασώτης πολλών γυμναστηρίων, έκανε πολεμικές τέχνες και είχε επίγνωση της δύναμής του”, είχε αναφέρει η εισαγγελέας.
Ωστόσο, η υπόθεση πήγε ξανά στο εφετείο και ο φάκελος του φόνου ξανάνοιξε.
Ισόβια στον Στεφανάκη για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα (δημοσίευμα 22-06-2020)
Επί το αυστηρότερο ανέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο την πολυετή κάθειρξη που είχε επιβληθεί στον Βαγγέλη Στεφανάκη για την δολοφονία της φίλης του, επιβάλλοντάς του την ποινή των ισοβίων.
Το δικαστήριο κλήθηκε να αποφασίσει, μετά από αναίρεση που ασκήθηκε από τον Άρειο Πάγο, αν ορθώς δόθηκε στον 32χρονο κατηγορούμενο που είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου τη φίλη του Φαίη Μπλάχα, τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη, το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, το οποίο είχε οδηγήσει από τα ισόβια στην 20ετη κάθειρξη. Η ομόφωνη κρίση των δικαστών με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, ήταν ότι στον καταδικασθέντα δεν έπρεπε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, γεγονός που επανέφερε τον 32χρονο στην πρωτόδικη ετυμηγορία των ισοβίων.
Εισαγγελέας και δικαστές θεώρησαν κατά την διαδικασία, που αφορούσε μόνο το ζήτημα του ελαφρυντικού που του δόθηκε κατά την δευτεροβάθμια δική, ότι ο 32χρονος δεν έπραξε τίποτα που να δηλώνει μεταμέλεια, αφού όχι μόνο δεν πήγε αμέσως στο νοσοκομείο την αιμόφυρτη από τα χτυπήματά του φίλη του, αλλά κρυβόταν ένα μήνα μετά το συμβάν.
Η υπόθεση ήρθε για τρίτη φορά στο ακροατήριο μετά από αναίρεση που άσκησε ο Άρειος Πάγος κατά της αναγνώρισης του ελαφρυντικού από το ΜΟΕ.
Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο 32χρονος δεν θα αποφυλακιστεί τον προσεχή Αύγουστο, βάση της απόφασης για 20ετη κάθειρξη, αλλά θα πρέπει να παραμείνει ακόμη επτά χρόνια στη φυλακή.
Στο δικαστήριο ανέβηκαν οι τόνοι, όταν ο συνήγορος του 32χρονου Μιχάλης Δημητρακόπουλος κατηγόρησε την Εισαγγελέα, όταν εκείνη ζήτησε να μην αναγνωριστεί το ελαφρυντικό, πως “δεν είναι διαβασμένη”. Στον διάλογο που ακολούθησε ο συνήγορος ανέφερε πως αυτός δεν φοβήθηκε “την Τουλουπάκη και τον Ρασπούτιν την εποχή της παντοδυναμίας τους” και ότι δεν θα σταματήσει τώρα που το θέμα είναι η επιπλέον παραμονή στην φυλακή ενός ανθρώπου.
Πηγή: thetoc.gr
            skai.gr

 

Top
Enable Notifications OK No thanks