8με 12 γαρίδες μέτριες κατά προτίμηση φρέσκιες ,
4κσ ελαιόλαδο,
1/2κρεμμυδι ψιλοκομμένο,
1σκελιδα σκόρδο,
1 καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο,
1/4 φλ.ουζο,
1 πρέζα καστανή ζάχαρη,
400γρ ψιλοκομμένες ντομάτες ή κονκασε,
2κγ μαϊντανό ψιλοκομμένο,
αλάτι,πιπέρι,
300γρ σπαγγέτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρισμένες γαρίδες
Ζεσταινουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοταρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδου για 2 λεπτα.
Προσθετουμε τις γαρίδες και τις σοταρουμε για 1 λεπτό από κάθε μεριά μέχρι να αλλάξουν χρώμα.Αλατοπιπερωνουμε και προσθέτουμε τη καυτερή πιπεριά.Σβηνουμε με ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 με 2 λεπτά
Βάζουμε τις γαρίδες σε πιατέλα και τις σκεπάζουμε.
Προσθετουμε τη καστανή ζάχαρη και τις ντομάτες.
Βραζουμε 7με 8 λεπτά .Ξαναριχνουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά στη σάλτσα.Στο μεταξύ έχω βράσει τα μακαρόνια και τα στραγγίζω με τη τσιμπίδα.
Τα ρίχνουμε στο τηγάνι όπως στάζουν νερό και τα αφήνουμε για 1 λεπτό να γλασαρει η σάλτσα.Πασπαλιζουμε με μαϊντανό
Η Εκτέλεση είναι από κ. Dora Iliopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.