-
Αρχική > Τοπικά νέα > Πόσο ακόμα θα ταλαιπωρηθούνοι μαθητές/ριες του 3ου Γενικού Λυκείου Καστοριάς;

Πόσο ακόμα θα ταλαιπωρηθούνοι μαθητές/ριες του 3ου Γενικού Λυκείου Καστοριάς;

 

Όπωςοι περισσότεροιγνωρίζουν, για εμάςτους μαθητές/ριεςτου 3ου ΓενικούΛυκείου Καστοριάς, αποφασίστηκε να μεταστεγαστούμεσεένα άλλοσχολείο όπουεξ ανάγκης υπακούσαμε παρ’ όλεςτιςδυσκολίες, τιςελλείψεις και την καθυστέρηση της επίσημης απόφασης.

Τα προβλήματα είναι ήδη αρκετά, αφού πρέπει να προσαρμοστούμεσεένα καινούργιο περιβάλλον ασυνήθιστογια εμάς. Όλη αυτήν η αλλαγήείναι εξουθενωτική, ιδιαίτερα για τα παιδιάτης 3ης Λυκείου, αφού βρισκόμαστεστηντελευταία, πιοδύσκολη και απαιτητικήχρονιά.

Ωστόσο, τα προβλήματα διογκώνονται, καθώςτώρα καλούμαστε να έρθουμε -σύμφωνα με τα λεγόμενα σας- αντιμέτωποιμεμία ανήκουστη οδηγία. Συγκεκριμένα, οι επτά μαθήτριεςτης κατεύθυνσης ανθρωπιστικών σπουδών, λόγωτουολιγομελούςτμήματος, αντιμετωπίζουντην πιθανότητα να μετακινηθούν ξανά, μάλιστα αυτήτηφοράστο 2ο ΓενικόΛύκειο Καστοριάς. Σεμία λοιπόντόσο απαιτητικήχρονιά, μεδιάχυτοάγχος, ανησυχίες και αβεβαιότητα για τομέλλον, μάλιστα με αποκορύφωμα τις πανελλαδικέςεξετάσεις προκύπτειάλλημια -παράλογη θα λέγαμε- αλλαγή.

Πόσα ακόμα θα ανεχτούμεγια να ικανοποιηθούντέτοια ανήθικα αιτήματα; Για πόσο ακόμα θα ταλαιπωρούμαστε; Πόσες ακόμα φορές θα αναγκαστούμε να προσαρμοστούμεσεκάτιδιαφορετικό και άγνωστογια εμάς;

Οι μαθήτριεςτης ανθρωπιστικής κατεύθυνσης επιβαρύνονται με τα προβλήματα που ΕΣΕΙΣ προκαλείτε. Λάβατε υπ’ όψιν σας πωςοι αποφάσεις σας δενέχουν να κάνουνούτεμεθρανία, ούτεμε καρέκλες. Αλλάμε ΜΑΘΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ! Ανάμεσα σε αυτά υπάρχουνσυναισθήματα και ανησυχίες. Αυτή η κατάσταση μας περιορίζει ακόμα παραπάνω, μιας και ήδηδιανύουμεμια καταπιεστική περίοδο. Αναλογιστείτετις αντιπαιδαγωγικές σας ενέργειες και τον αντίκτυπο που θα προκληθείστους μαθητές. Σας καλούμε να μπείτεστηνθέση μας. Οι μαθητές/ριες αξίζουνμια καλύτερησχολική πραγματικότητα!

Μεεκτίμηση,

Οι μαθήτριεςτου 3ου ΓενικούΛυκείου Καστοριάς,

Καλλιόπη Πούλιου

Ιορδάνα Χατζηγεωργούδη

Θεοδώρα Παπαθωμά

Top
Enable Notifications OK No thanks