-
Αρχική > Απόψεις > Μαρία Αντωνίου Έτοιμη  για τα βουλευτικά έδρανα 

Μαρία Αντωνίου Έτοιμη  για τα βουλευτικά έδρανα 

  • Η κ. Αντωνίου διετέλεσε βουλευτής Καστοριάς από το 2012 έως το 2019 όταν και παρέδωσε σκυτάλη στον νυν βουλευτή κ.Zηση Τζηκαλάγια.
  • Αυτό ωστόσο επ’ ουδενί δεν μεταφράστηκε σε πολιτικό της παροπλισμό καθώς παρέμεινε στην ενεργό πολιτική – όπως αυτή που της παραχωρήθηκε στην Θεσσαλονίκη με τον ιδιαίτερα βαρύτιμο τίτλο: ‘επικεφαλής γραφείου ΠΘ στην Βόρεια Ελλάδα’. Ο Πρωθυπουργός τον Αύγουστο του 2019 την τοποθέτησε Επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έχοντας συγκεκριμένο ρόλο, όπως ορίζει ο Νόμος για το «Επιτελικό Κράτος».
  • Η Μαρία Αντωνίου κατά την θητεία της υπήρξε βουλευτής κλασσικής κοπής, απευθυνόμενη σε ψηφοφόρους κλασσικής κοπής, απ αυτούς οι οποίοι, ενώ, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, αναλώνουνε τα πρωινά τους στηλιτεύοντας τους 300 της βουλής, τα απογεύματα συνηθίζουν να τους επισκέπτονται στα γραφεία τους, προκειμένου να αποσπάσουν ένα σωρό χάρες και ρουσφέτια.
  • Σε κάθε περίπτωση είναι αλήθεια πως η Μαρία Αντωνίου ήταν -και παραμένει- πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό στην επικράτεια Καστοριάς και εξακολουθεί να συγκεντρώνει τις πολιτικές προτιμήσεις μεγάλου αριθμού ψηφοφόρων.
  • Εφόσον τελικά αποφασίσει να ξανακατεβεί υποψήφια στις επόμενες εκλογές, είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει τον κύριο σταθμιστικό παράγοντα
  • Τα ονόματα που ακούγονται στις πολιτικές κουίντες έως αυτή την ώρα, είναι του νυν βουλευτή κ. Τζηλακάγια, (ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα επανα-διεκδικήσει την θέση), του τ. στρατηγού Γ. Γρηγοριάδη, των δικηγόρων Αγ. Κανδύλη και Β. Τσιφλικιώτη αλλά και της Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μ. Νάτσιου.
  • Και καθότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο και πολιτικά πολωμένο κλίμα -και θα είναι, κατά πως δείχνουν τα πράγματα, διπλές λόγω της απλής αναλογικής- θα αποδειχθούν ιδιαίτερα επίπονες για όσους έρχονται να πατήσουν για πρώτη φορά πόδι στην πολιτική κονίστρα. • Η Μαρία ως παλαίμαχος της πολιτικής θα έχει στ αλήθεια πολύ σημαντικότερες των αντιπάλων της πιθανότητες να επικρατήσει.

Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

 

Top
Enable Notifications OK No thanks