-
Αρχική > Διεθνή > Τον απήγαγαν όταν ήταν 3 και ξαναβρήκε την αληθινή οικογένειά του μετά από 32 χρόνια

Τον απήγαγαν όταν ήταν 3 και ξαναβρήκε την αληθινή οικογένειά του μετά από 32 χρόνια

Τον απήγαγαν στα 3 του, τον έδωσαν για υιοθεσία και ξανά βρήκε την αληθινή του οικογένεια 32 χρόνια μετά

Μερικές φορές, η ζωή μοιάζει με παραμύθι. Με ένα σενάριο βγαλμένο από κινηματογραφική αίθουσα, με τον πρωταγωνιστή να βρίσκει την κάθαρση έπειτα από μια μεγάλη και γεμάτη εμπόδια περιπέτεια.

Μία τέτοια ιστορία διηγείται ο 37χρονος Τζόναταν από την Κολομβία, ο οποίος απήχθη σε ηλικία 3 ετών από την αυλή του σπιτιού του και, έπειτα από ένα μεγάλο ταξίδι, ξαναβρήκε την οικογένειά του έπειτα από 32 χρόνια.

Η ιστορία του Τζόναταν

Η ιστορία του Κολομβιανού πρωταγωνιστή μας, όπως ακριβώς την διαβάσαμε στην lifo, έχει ως εξής:

«Στις 25 Σεπτεμβρίου 1987, ο τρίχρονος τότε Τζόναταν έπαιζε με τον αδελφό του, τον Αλφόνσο, στον κήπο του σπιτιού τους, στη δυτική Μπογκοτά της Κολομβίας. Ένας οικογενειακός φίλος τυς πλησίασε και τους προσκάλεσε να αγοράσουν καραμέλες. Ο Τζόναταν τον ακολούθησε και εξαφανίστηκε, χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος, για 32 χρόνια.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο Χουάν Χιμένες, ήταν τότε 5 ετών και κοιτούσε από το παράθυρο όταν ο άνδρας πήρε το παιδί. Μεγάλωσε νοιώθοντας καθημερινά τον πόνο της μητέρας τους, της Άννας, για την εξαφάνιση του μικρού γιου της.

Μερικά χρόνια αργότερα, το 1994, ο ίδιος άνδρας πήγε στο σπίτι και ισχυρίστηκε ότι ο πατριός του Τζόναταν του είχε ζητήσει να τον πάρει. Τους είπε ψέματα ότι ο μικρός είχε υιοθετηθεί από μια οικογένεια στις ΗΠΑ. Ο Χουάν ορκίστηκε ότι θα τον ξαναβρεί.

 

Μου είχε γίνει έμμονη ιδέα“, είπε ο Χουάν, ο οποίος εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ το 2007 για να εργαστεί ως ηθοποιός. «Μεγάλωσα βλέποντας τη μαμά να υποφέρει τόσο πολύ αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιθυμία μου, να προσπαθήσω να κάνω κάτι για αυτήν την κατάσταση».

Ο Χουάν μπόρεσε να εντοπίσει, μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, τον άνδρα που είχε πάρει το παιδί, όμως εκείνος πέθανε προτού να προλάβουν να συναντηθούν. Τότε, μια εταιρεία που ειδικεύεται στις αναλύσεις DNA του πρότεινε να κάνει ένα τεστ, με την ελπίδα ότι θα έβρισκε τον αδελφό του. Και τα κατάφερε.

Το 2019, ο Χουάν έλαβε ένα μήνυμα από έναν 34χρονο δικηγόρο στη Νορβηγία, ο οποίος του είπε ότι τον είχαν υιοθετήσει σε ηλικία 4 ετών και προσπαθούσε να εντοπίσει τους βιολογικούς γονείς του. “Το αποτέλεσμα (του τεστ DNA) δείχνει ότι είσαι ετεροθαλής αδελφός μου, θείος ή ανιψιός”, έγραφε το μήνυμα.

Πέρσι τον Ιανουάριο, ο Χουάν πήγε στη Νορβηγία για να συναντηθεί με τον Τζόναταν, που πλέον ονομαζόταν Τζον. Τα δύο αδέλφια επέστρεψαν μετά στην Κολομβία. “Ήθελα πάντα να βρω την οικογένειά μου. Ήταν δύσκολη η παιδική μου ηλικία, να μην γνωρίζω τίποτα για τη βιολογική οικογένειά μου”, είπε ο Τζόναταν.

“Παγιδευμένος” στην Κολομβία λόγω της πανδημίας την τελευταία χρονιά, ο Τζόναταν βρήκε την ευκαιρία να μάθει ισπανικά και να γιορτάσει με την οικογένειά του και την κατενθουσιασμένη μητέρα του, όλα τα γενέθλια που είχαν χάσει.

“Δεν θα πάρουμε ποτέ πίσω τα 32 χρόνια που χάσαμε. Αλλά μπορούμε να κάνουμε τα επόμενα 32 τα πιο συναρπαστικά στη ζωή μας“, είπε».

 

www.newsitamea.gr/

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks