Εύκολα και πολύ νόστιμα κανελόνια για αυτούς που τα βαρέθηκαν με κιμά.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κουτί κανελόνια
- 150 γρ. μανιτάρια
- 100 γρ. γκούντα τριμμένο
- 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 50 γρ. μοτσαρέλα τριμμενη
- 100 γρ. ζαμπόν
- 50 γρ. φετα τριμμενη
- 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό
- 5-6 φέτες γκόυντα
- πιπερι, κόκκινο πιπέρι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
[divider]
Πώς το κάνουμε:
- Ψιλοκόβουμε πολύ μικρά κομμάτια το ζαμπόν και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε το λαδάκι.
- Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα τυριά με τα πιπεράκια και προσθέτουμε τα μανητάρια και το ζαμπον χωρίς το λαδάκι και τα ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε ένα αντικολλητικό ταψί ή ενα πυρέξ και αλοίφουμε τον πάτο με το λαδάκι που τσιγαρίσαμε το ζαμπόν και τα μανητάρια
- Παίρνουμε ένα ένα τα κανελόνια και τα γεμίζουμε με προσοχή ετσι ώστε να μην μας σπάσουν. Εγώ βάζω την μια πλευρά στην παλάμη μου έτσι ώστε να μην φέυγει η γέμιση και πιέζω σιγά σιγά με την άκρη του κουταλίου να πάει μέχρι κάτω η γέμιση. Γεμίζουμε όλα τα κανελόνια και τα αραδειάζουμε στο ταψί μας
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το αυγο και το νεράκι και τα περιχύνουμε.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνουμε περίπου μια ώρα στους 150-180 βαθμους.
- Έπειτα ξεσκεπάζουμε βάζουμε τισ φέτες γκούντα απο πάνω και πασπαλίζουμε με λίγο κόκκινο πιπέρι. Περιμένουμε να λιώσει το κασέρι και τα βγάζουμε απο τον φούρνο.
[divider]
bambakia.gr/