ΥΛΙΚΑ
- 950 γρ μπισκοτα digestive
- 250 γρ βούτυρο
- 2 κ.σ άχνη ζάχαρη
- 5 κ.σ κακάο άγλυκο
- 50 ml κονιάκ
- 2 κ.γ κανέλα
- 1/4 κ.γ γαρύφαλλο
- 1 κούπα μαρμελάδα πορτοκάλι
- Ξύσμα από μισό πορτοκάλi
- 400 γρ καρύδια χοντροκομμένα
- 500 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 κ.σ λάδι ελαφρύ
- 1 κ.σ μέλι
- Τρούφα για το τύλιγμα.
Εκτέλεση
- Θρυμματίζω σε σκόνη τα μπισκότα μου και τα
- ανακατεύω μαζί με τα μυρωδικά το ξύσμα και
- τα χοντροκομμένα καρύδια σε ένα μεγάλο
- μπολ. Σε μια κατσαρόλιτσα και σε μέτρια φωτιά
- λιώνω το βούτυρο( δεν το καίω) και ανακατεύω
- καλά την άχνη και το κακάο να διαλυθούν.
- Προσθέτω και το κονιάκ.
- Ρίχνω τα υγρά μέσα στο μπισκότο και
- ανακατεύω καλά. Τέλος προσθέτω και τη
- μαρμελάδα μου. Θέλω ένα μείγμα ελαφρώς
- σφιχτό που να πλάθετε όμως. Αν χρειάζεται
- προσθέτω λίγο ακόμα μαρμελάδα. Σε
- λαδόκολλα φτιάχνω δύο μεγάλα μπαστούνια
- τυλίγω σφιχτά και βάζω κατάψυξη να
- παγώσουν καλά…ιδανικά όλη νύχτα.
- Σε αυτή τη φάση μπορούμε να κρατήσουμε λίγη
- ζύμη να παγώσουμε στο ψυγείο να πλάσουμε
- μπαλίτσες και να τυλίξουμε στην τρούφα.
- Αφού παγώσουν τα μπαστουνάκια κόβω
- καριόκες πάχους περίπου ενός εκ. Λιώνω τη
- σοκολάτα σε Μπεν Μαρί μαζί με το λάδι και το
- μέλι. Βουτάω στη σοκολάτα και αφήνω να
- στεγνώσουν .
- Διακοσμώ με καρύδι ή λίγο ξύσμα
- πορτοκάλι.
Καλή επιτυχία!!!!
Συνταγή από κ . Tzela Antonopoulou-Οι
Χρυσοχέρες-ηδες !!!