-
Αρχική > Δ. Μακεδονία >  Γιωργος Κασαπίδης : Σε μια διετία καλλιέργησέ  μια σειρά από ατοπήματα και λανθασμένες αποφάσεις και απογοητεύσεις 

 Γιωργος Κασαπίδης : Σε μια διετία καλλιέργησέ  μια σειρά από ατοπήματα και λανθασμένες αποφάσεις και απογοητεύσεις 

Πολλοί “γαλάζιοι”, εδώ κι αρκετό καιρό, συζητούσαν, σχολίαζαν και διαμαρτύρονταν για τη συμπεριφορά του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, λέγοντας ότι δε μπορούν να το(ν) βρουν στο τηλέφωνο, ότι δεν βρίσκει χρόνο να τους δει και διάφορα άλλα παράπονα παρόμοιου τύπου. Πέρα από την όποια ανοργανωσιά και παραγοντισμό, που προέρχεται από το γραφείο του και τους στενούς συνεργάτες του, συμβάλλοντας ακόμη περισσότερο σε αυτή την κάκιστη επικοινωνιακή εικόνα του ιδίου, αυτή η απόμακρη στάση κι ύφος του Γ. Κασαπίδη, είναι προσωπική του επιλογή. Το 52% που συγκέντρωσε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, το 2019, του παρείχε τον “αέρα” του απόλυτου κυρίαρχου, γεγονός που, προφανώς, του έδωσε την αίσθηση πως κάπως έτσι θα είναι κι η συνέχεια.

Ενδεχομένως να ήταν έτσι τα πράγματα αν δεν επιδείκνυε, σ’ αυτή τη διετία, μια σειρά από ατοπήματα και λανθασμένες αποφάσεις, απογοητεύοντας και “γκρεμίζοντας” τις προσδοκίες ακόμη και των πιο θερμών υποστηρικτών του. Λόγια, υποσχέσεις, δικαιολογίες για παραλείψεις προηγούμενων – που “πληρώνει” ο ίδιος – και διάφορα άλλοθι, προκειμένου να κρύψει, κάτι που δεν κρύβεται πλέον, την ανεπάρκειά του και κυρίως τ’ ότι η υπεροψία του δεν τον αφήνει – κι ούτε πρόκειται να τον αφήσει – να δει πέρα από τη δική του οπτική και πολιτική αντίληψη.

Όλα αυτά τα παράπονα, μέχρι σήμερα, δεν έβρισκαν ευήκοα ώτα στο εσωτερικό της παράταξής του, αφού αν κι υπήρχαν φανερές ενδείξεις γι’ όλα τα προαναφερόμενα, κανείς δεν επιθυμούσε ή δεν τολμούσε να έρθει σε προσωπική ρήξη με τον Περιφερειάρχη. Ποιο είναι το κλίμα, όμως, σήμερα μετά τις αλλαγές των Αντιπεριφερειαρχών; H απαξιωτική στάση του ιδίου προς την πλειοψηφία των απερχόμενων Αντιπεριφερειαρχών, σε πολλούς από τους οποίους καλλιεργούσε προσδοκίες για παραμονή τους, όσο κι αν ο ίδιος, μέσω των γνωστών κολαούζων, αρνείται πως συνέβη κάτι τέτοιο, έχει επιδεινώσει κι έχει φέρει πλέον στην “επιφάνεια” την ήδη, από καιρό, γνωστή προβληματική κατάσταση.

Όχι δεν πρόκειται να ξεκινήσει κάποια “επανάσταση” εκ των έσω, όμως κάποιοι εκ των απογοητευμένων δεν πρόκειται να του χαριστούν από εδώ και πέρα. Παράλληλα, όποιος έχει τη στοιχειώδη επαφή με την κοινωνία κι αντιμετωπίζει με αντικειμενικότητα τα πολιτικά πεπραγμένα εισπράττει την έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου για το πρόσωπο του Περιφερειάρχη και μάλιστα, αυτή η δυσαρέσκεια, είναι περισσότερο έκδηλη στο κομματικό του ακροατήριο.

Την ίδια στιγμή, το κόμμα κεντρικά, που πολλές φορές κατά το παρελθόν έχει ταλαιπωρηθεί από διάφορα πολιτικά καμώματα του Γ. Κασαπίδη, αντιδρώντας αμήχανα, με διάφορες επιλογές ή δηλώσεις του, προκειμένου να μην τον εκθέσει περαιτέρω, είναι, σχεδόν, βέβαιο, πως δεν θα τα έβαφε και “μαύρα” αν την επόμενη φορά βρισκόταν κάποιο άλλο πρόσωπο, προερχόμενο από τη ΝΔ, για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, ειδικά αν συνεχιστεί, όπως διαφαίνεται, η πτωτική του πορεία.

Υπάρχει όμως κάποιο άλλο πρόσωπο ή θα μπορούσε να υπάρξει; Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να προκύψει, ειδικά όταν από την απέναντι πλευρά, των υπόλοιπων κομμάτων, δεν έχει ακόμη φανεί ποιος θα είναι ο βασικός αντίπαλος.

Πάντως εδώ και καιρό υπάρχει μια μερίδα οργανωμένων τοπικών στελεχών της ΝΔ που απεργάζεται διάφορα σχέδια και που πλέον, μετά τα πρόσφατα γεγονότα, διαθέτει συμμάχους και στο εσωτερικό του συνδυασμού του εν ενεργεία Περιφερειάρχη. Μην ξαφνιαστείτε λοιπόν αν δείτε τον Γ. Κασαπίδη, σε αυτή τη διετία μέχρι και το 2023, ειδικά αν τα πράγματα, για την Περιφερειακή Αρχή, συνεχίσουν την κατιούσα πορεία, προκειμένου να αποφύγει κανένα απρόβλεπτο ή “ατύχημα”, να τηρεί κατά γράμμα, ακόμη περισσότερο, ό,τι αποφασίζει η κυβέρνηση, χωρίς καμία απολύτως αντίσταση ή διαφορετική άποψη.

Η περιοχή θα βρεθεί αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις και το βέβαιο είναι πως απαιτείται συν-απόφαση με το “κέντρο” κι όχι τυφλή υποταγή σε ό,τι σχεδιάζει το γκουβέρνο.

Πηγή: kozan.gr – Η Χύτρα

Top
Enable Notifications OK No thanks