-
Αρχική > Απόψεις > Εξω η  Καστοριά από το πρόγραμμα  απολιγνιτοποίησης : Ταφόπλακα για τα εργασιακά της

Εξω η  Καστοριά από το πρόγραμμα  απολιγνιτοποίησης : Ταφόπλακα για τα εργασιακά της

. Ο λόγος περί του νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ για την περιοχή μας, το οποίο επιδοτεί ΟΛΕΣ τις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας, σε ποσοστό από 75 έως και 100%, για πρόσληψη ανέργων.
Μέτρο το οποίο στ’ αλήθεια θα ήταν εξαιρετικό, εάν και εφόσον έλειπε ένας αστερίσκος. Ο οποίος αστερίσκος λέει τί? Λέει πως όλοι αυτοί, οι υπό πρόσληψη άνεργοι, θα πρέπει υποχρεωτικά να προέρχονται από τα μητρώα των ΟΑΕΔ Κοζάνης ή Φλώρινας
Με απλά λόγια δηλαδή, το μέτρο αυτό λέει πως, αν τύχει και στηθεί μια τοπική ή πολυεθνική υπερ-επιχείρηση στην Καστοριά, με άφθονο χρήμα και με μεγαλεπήβολα σχέδια παραγωγής ή εμπορίας ή εξαγωγών θάχει κάθε λόγο να στελεχώσει όλα -μα όλα- της τα πόστα, από τον θυρωρό στην πύλη, έως τις καθαρίστριες στις τουαλέτες, με κοζανίτες ή με φλωρινιώτες.
Δεν θα έχει το παραμικρό συμφέρον να προσλάβει κάποιον Καστοριανό. Θα έχει μεν έδρα στην Καστοριά, θα είναι εγγεγραμμένη στο δικό μας επιμελητήριο, ο κύκλος εργασιών της θα αυξάνει το τοπικό μας ΑΕΠ, θα μας εμφανίζει σαν έναν νομό πιο πλούσιο από όσο πραγματικά είμαστε, αλλά δεν θα δίνει ούτε ένα μισθοδοτικό ευρώ σε κάποιον ντόπιο εργαζόμενο!!!!!
Η Καστοριά θα χάνει από τις εργασίες της, η Κοζάνη κι η Φλώρινα θα κερδίζουν!!! Να κάτι που θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να συζητηθεί μεταξύ της αντιπεριφερειάρχου μας και του κ. Μητσοτάκη στην μεθαυριανή του επίσκεψη.
Πρόκειται για μέτρο το οποίο -εάν παραμείνει και εφαρμοστεί ως έχει- θα αποτελέσει την ταφόπλακα για τα εργασιακά πράγματα της Καστοριάς!
Από μέτρα καλά πάμε, από μυαλό όχι! Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

 

Top
Enable Notifications OK No thanks