-
Αρχική > Τοπικά νέα > Άρωμα Χριστουγέννων στην Βυζαντινή αρχόντισσα (Θεοδώρα Κωτσοπούλου )

Άρωμα Χριστουγέννων στην Βυζαντινή αρχόντισσα (Θεοδώρα Κωτσοπούλου )

   Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά βρίσκονται προ των πυλών και ολόκληρος ο νομός της Καστοριάς, αν και βιώνει δύσκολες καταστάσεις λόγω τις θανατηφόρα πανδημίας όμως άφησε στην άκρη τα προβλήματα και ετοιμάζεται  πυρετωδώς να υποδεχθεί την εορταστική περίοδο, με όλη την αίγλη και τη ζωντάνια που της αρμόζει.

Οι κάτοικοι της βυζαντινής αρχόντισσας, έχουν εξαντλήσει τη φαντασία τους στο χριστουγεννιάτικο διάκοσμο των σπιτιών τους, αλλά και των μπαλκονιών τους, μετατρέποντας την πόλη σε παραμυθένια, ενώ ο δήμος Καστοριάς πρόσθεσε μια επιπλέον πινελιά στο φανταστικό παραμύθι, στολίζοντας δρόμους, πλατείες και σοκάκια με πολύχρωμα λαμπιόνια, κάνοντας έτσι την πόλη της λίμνης, όχι μόνο να κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά και να κλέψει καρδιές πολλών ανθρώπων, ντόπιων και επισκεπτών.

Εορταστικό κλίμα

Στο μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει στηθεί στο ιστορικό κέντρο της  πλατείας Ομονοίας, έχουν επικεντρωθεί και φέτος όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις για την υποδοχή του θεανθρώπου αλλά και τον ερχομό του νέου έτους.

Όλοι, μικροί και μεγάλοι ετοιμάζονται να χορέψουν σε εορταστικός ρυθμούς, στοιχείο άλλωστε που δίνει το στίγμα των εορταστικών ημερών και αναλαμβάνει να βοηθήσει στη διαφυγή μας από τους αγχωτικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Το άριστα σχεδιασμένο αυτό σκηνικό, αποδεικνύει περίτρανα την αυθεντικότητα των πραγμάτων. Ευλογημένος και ιδανικός τόπος η Καστοριά για να  ηρεμήσει κανείς, να γαληνέψει και να αφήσει τη σκέψη του να περιπλανηθεί πέρα από τα απλά και καθημερινά, ταξιδεύοντας ταυτόχρονα με το καραβάκι στα νερά της Ορεστίδος.

Όλα τα παραπάνω, τις άγιες αυτές ημέρες που έρχονται, έχουν ένα και μόνο συμβολικό σκοπό, να πλημμυρίσει η καρδιά μας από αγάπη, ειλικρίνεια και φιλία. Ας πορευτούμε λοιπόν, όλοι μαζί με αυτά τα συναισθήματα, και ας γράψουμε στις λευκές σελίδες του νέου χρόνου που έρχεται, τις πιο καλές μας πράξεις, τα πιο ψηλά μας πετάγματα, τις πιο μεγάλες νίκες και πάντα βέβαια με το πιο πολύτιμο αγαθό, την υγεία μας. Χρόνια πολλά σε όλους.

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks