-
Αρχική > Συνταγές > ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

 

Υλικά για το ρολό: 

 

     1)      1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

 

     2)      100 γραμμάρια φρυγανιές αλεσμένες στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη

 

     3)      100 ml γάλα φρέσκο

 

     4)      100 ml ελαιόλαδο

 

     5)      1 κοφτή κουταλιά σούπας ρίγανη ξερή

 

     6)      150 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο

 

     7)      10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

 

     8)      Αλάτι

 

     9)      Πιπέρι

 

Υλικά για τις πατάτες:

 

     1)   500-600 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κιδωνάτες

 

     2)   Χυμό από 1 ζουμερό πορτοκάλι

 

     3)   Χυμό από 1 λεμόνι

 

     4)   1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη

 

     5)   1 κουταλάκι γλυκού μέλι

 

     6)   1 κουταλιά σούπας μουστάρδα

 

     7)   250 ml νερό

 

     8)   150 ml ελαιόλαδο

 

     9)   Αλάτι

 

     10)   Πιπέρι



Μέθοδος: 

 

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το ρολό του κιμά. Πλάθουμε πάρα πολύ καλά να ομογεννοποιηθεί το μίγμα σαν να ζυμώνουμε μπιφτέκια. Κατόπιν ρίχνουμε το μίγμα του κιμά μέσα στο ταψί που πρόκειται να ψήσουμε το ρολό και σχηματίζουμε με τα χέρια μας ένα μακρόστενο και κυλινδρικό μεγάλο μπιφτέκι σαν ρολό το οποίο τοποθετούμε στη μέση του ταψιού.

 

Γύρω γύρω τοποθετούμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες.

 

Σε ένα βάζο με καπάκι βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τις πατάτες.  Κλείνουμε το καπάκι και ανακινούμε πολύ καλά το βάζο ώστε να ενωθούν τα υλικά. Περιχύνουμε με το υγρό αυτό τις πατάτες.

 

Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου ή και παραπάνω, μέχρι να δούμε το ρολό ξεροψημένο και τις πατάτες μαλακές και μελωμένες μέσα στη σάλτσα τους. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό στις πατάτες κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Το ρολό δεν θέλει γύρισμα από την άλλη πλευρά. Αν δούμε ότι παίρνει χρώμα και ξεροψήνεται πριν το φαγητό να είναι έτοιμο, το σκεπάζουμε (μονάχα το ρολό, όχι τις πατάτες) με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Το αλουμινόχαρτο το αφαιρούμε 10-15 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το φαγητό μας.



Βγάζουμε το ταψί  από το φούρνο, το αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να σταθεί και να πέσει λίγο η θερμοκρασία του φαγητού  ώστε να κόβεται το ρολό καλύτερα και κατόπιν το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!!!

laxtaristessyntages.blogspot.

Top
Enable Notifications OK No thanks