Πορτοκαλόπιτα νηστίσιμη, εύκολη με φύλλο κρούστας! Μια φανταστική συνταγή για να περάσει η νηστεία με υπέροχες λιχουδιές.
Yλικά
8 φύλλα κρούστας
250 ml γάλα αμυγδάλου
120 ml σπορέλαιο
150 γραμμ. ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 βανίλια
1 πρέζα αλατάκι
Για το σιρόπι
450 γραμμ. ζάχαρη
250 ml νερό
150 ml χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας
Τις φλούδες από ένα πορτοκάλι
Χυμό από ένα λεμόνι
1 βανίλια
Διαδικασία
Βάζουμε τα φύλλα τσαλακωμένα και φουσκωτά σε ένα ταψί 25 Χ 20. Χτυπάμε καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα φύλλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά.
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά, εκτός από τη βανίλια την οποία τη ρίχνουμε στο τέλος. Σουρώνουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με το καυτό σιρόπι. Αφήνουμε να ρουφήξει καλά. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για το λιγότερο δυο ώρες. Το κόβουμε και το σερβίρουμε, αν θέλουμε το γαρνίρουμε και καραμελωμένα κομμάτια πορτοκάλι από πάνω.