-
Αρχική > Τοπικά νέα > Η Ρωσία  θα βγει από αυτόν  τον πόλεμο χαμένη,  απολύτως κατεστραμμένη και πτωχοποιημένη

Η Ρωσία  θα βγει από αυτόν  τον πόλεμο χαμένη,  απολύτως κατεστραμμένη και πτωχοποιημένη

Υπάρχει και μια διαφορετική ανάγνωση της ιστορίας… Εάν αυτός ο πόλεμος τελικά καταφέρει να μην μετεξελιχθεί σε διεθνές ολοκαύτωμα, τοτε πιθανότατα θα αποτελέσει -αν όχι τον τελευταίο- έναν από τους τελευταίους πολέμους της ανθρώπινης ιστορίας.
Τα γεγονότα δείχνουν τον τρομακτικό βαθμό αλληλεξάρτησης που έχει πια επιτευχθεί ανάμεσα στα διάφορα έθνη/κράτη του πλανήτη. Οπου κανείς πλέον δεν μπορεί να ζήσει και να αναπτυχθεί μόνος του, αυτάρκης εντός των συνόρων του και ανεπηρέαστος από αυτά που συμβαίνουν ολόγυρα του. Το εμπόριο αποτελεί τον κύριο μοχλό ευημερίας των λαών αλλά και για τον ίδιο λόγο επιβάλει και μια οικονομική αλληλεξάρτηση η οποία έχει φτάσει πλέον σε τέτοιο βαθμό ωστε να υπαγορεύει/ διορθώνει συμπεριφορές, καταβιβάζοντας τους υψηλούς τόνους.
Θα εξακολουθήσουν αναμφιβόλως εδω και εκεί να αναφύονται καυγάδες για την ιδιοκτησία και διανομή των φυσικών πόρων ωστόσο υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα οι σοβαρές και οπλοφόρες ρίξεις από δω και πέρα να αποφεύγονται. Αυτό που αυτή την στιγμή εκτυλίσσεται εμπρός στα μάτια μας είναι πρωτοφανές. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του πλανήτη που ο συνασπισμός ολόκληρης της ανθρωπότητας εναντίον ενός κράτους ταραξία δείχνει να επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα.
Η Ρωσία -όποια κι αν αποβεί τελικά η εξέλιξη του πολέμου στον οποίο αυτοβούλως επέλεξε να μπει- θα βγει από αυτόν χαμένη, αν όχι οικονομικά απολύτως κατεστραμμένη και πτωχοποιημένη. Δεν πα νάχει του κόσμου τις πλουτοπαραγωγικές πηγές…. Οταν κι εφόσον κανείς πια δεν θα θέλει να αγοράζει τα προιοντα της, θα είναι καθαρό ζήτημα χρόνου ο οριστικός αφανισμός της. Οι πόλεμοι πλέον εφεξής πιθανότατα θα διεξάγονται στα χρηματιστήρια.
Λεωνίδας Εκιντζόγλου
Top
Enable Notifications OK No thanks