-
Αρχική > Πολιτισμός > Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η παρέλαση για την 25η Μαρτίου  στην Καστοριά (φωτογραφίες )

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η παρέλαση για την 25η Μαρτίου  στην Καστοριά (φωτογραφίες )

Την εθνική μας παλιγγενεσία και την αναγέννηση του Ελληνικού Κράτους την  επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 μέσα σ’ ένα κλίμα αβεβαιότητας και σκεπτικισμού,  την πανδημία να κρέμεται σα δαμόκλειος σπάθη πάνω από την χώρα μας αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία  γιόρτασε  και εφέτος η χώρα μας, αποτίνοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες του ‘21.

Σε αυτούς που πολέμησαν με το αγωνιστικό και ελεύθερο πνεύμα τους γεμάτο από το χρέος, το ζήλο και την αποφασιστικότητα για τη λευτεριά και το δίκιο της πατρίδας μας.

 

        Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, πραγματοποιήθηκε μετα απο δυο χρόνια  στην πόλη της Καστοριάς, η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης  Μαρτίου.

  Οι ήρωες του 1821 έκαναν πράξη το όνειρο και τις ελπίδες όλων των προηγουμένων γενεών

          Αμέσως μετά την επιμνημόσυνη δέηση, οι εκπρόσωποι των φορέων κατέθεσαν στεφάνια ως ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους όσοι προσέφεραν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας, στηριζόμενοι σε αρχές και πανανθρώπινες αξίες

 

. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με την έπαρση της σημαίας στην πλατεία Μακεδονομάχων και με επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καστοριάς, κ. Καλλίνικου , συμπαραστατούμενος από τον ιερό κλήρο.

Στην γιορτή παρευρέθηκαν  σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι οργανώσεων της Εθνικής Αντίστασης, εκπαιδευτικοί, μαθητές αλλά και πλήθος κόσμου. Την Κυβέρνηση τις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, εκπροσώπησε  , ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας & Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης.

 

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks