-
Αρχική > Τοπικά νέα > Καστοριά : Η ενεργειακή κρίση νέκρωσε τις εορταστικές ημέρες την αγορά (Δώρα Κωτσοπούλου )

Καστοριά : Η ενεργειακή κρίση νέκρωσε τις εορταστικές ημέρες την αγορά (Δώρα Κωτσοπούλου )

Σύμφωνα με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου οι δελεαστικές τιμές σε τρόφιμα, παιχνίδια, δώρα, ένδυση και γενικά οι προσφορές σε παραδοσιακά πασχαλινά είδη δε βρήκαν την ανάλογη ανταπόκριση από τους καταναλωτές.

        «Προχωρούσαν  βήμα – βήμα, με αυστηρό προγραμματισμό, έχοντας ήδη κάνει πολλές περικοπές, αφού ο προϋπολογισμός τους δεν… έβγαινε. Υπήρχαν πολλοί συμπολίτες που δεν είχαν πάρει  δώρο, ενώ άλλοι ούτε καν το μισθό! Το μισό εργατικό δυναμικό της χώρας μας είτε είναι άνεργο, είτε εργάζεται χωρίς να πληρώνεται. Λίγοι πλέον είναι οι προνομιούχοι που λαμβάνουν ακόμη μισθό και δώρο. Για την ακρίβεια η μειοψηφία!», δήλωσε  ο  κ. Πανταζής.

Πάντως, τα τελευταία  χρόνια οι Έλληνες πολίτες και κατ΄ επέκταση και οι Καστοριανοί βιώνουν σε τραγικό βαθμό πρωτοφανή επώδυνα μέτρα. Ίσως λοιπόν έφθασε η ώρα ν’ αλλάξει ρότα η χώρα και να δει πράγματι ο λαός ότι οι θυσίες του έπιασαν επιτέλους τόπο. Αυτά άλλωστε ήταν και τα  περισσότερα πασχαλινά μηνύματα, τα οποία επικεντρώνονται στη μετάβαση από ένα θολό τοπίο σε νέους ορίζοντες, πιο φωτεινούς και αισιόδοξους. Αυτό βέβαια οι πολίτες, που είναι και τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της οικονομικής κρίσης, αναμένουν πλέον να τα δουν και στην πράξη, να τα βιώσουν σε οικογενειακό και προσωπικό επίπεδο.

Top
Enable Notifications OK No thanks