-
Αρχική > Τοπικά νέα > Τώρα : Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για την παγκόσμια γιορτή μάνας απο τον σύλλογο υποτροφιών κυριών Καστοριάς (φωτογραφίες βίντεο )

Τώρα : Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για την παγκόσμια γιορτή μάνας απο τον σύλλογο υποτροφιών κυριών Καστοριάς (φωτογραφίες βίντεο )

     Η δεύτερη Κυριακή του Μάη είναι μια ημέρα διεθνώς αφιερωμένη στη μητέρα. Μια ημέρα της άνοιξης με τα λουλούδια το ίδιο πλούσια και χαρούμενα, όπως το απαιτεί να είναι η γιορτή της μητέρας. 

Μια ημέρα που μας καλεί όλους να στρέψουμε τη ψυχή μας στο πρόσωπο της και να αφήσουμε κάποια στιγμή τις υποχρεώσεις μας και την καθημερινότητα με τα τετριμμένα προβλήματα της και να κάνουμε κάτι ξεχωριστό για αυτή.

Ασφαλώς δεν αναφέρομαι μόνο σε λουλούδια, δώρα και συναφή, αλλά πρωτίστως σε έναν απολογισμό της προσφοράς της, σε έναν απολογισμό που θα βοηθήσει να βρει ο καθένας μόνος του τις διαστάσεις που παίρνει στη ψυχή του αυτή η μορφή, η μορφή της μάνας.

«ΜΑΝΑ, ΜΑΝΟΥΛΑ, ΜΗΤΕΡΑ» μια λέξη τόσο ιερή και συνάμα τόσο γλυκιά που προβάλλεται από τα χείλη όλων των ανθρώπων, μικρών και μεγάλων. 

Η μητέρα  είναι η θεμέλιος λίθος της οικογένειας και ο συνδετικός κρίκος με σταθερές και διαχρονικές αξίες

Στα πλαίσια της παγκόσμιας γιορτή της Μάνας, ο ο σύλλογος υποτροφιών κυρίων  Καστοριάς   σήμερα Κυριακή προσέφερε σε όλες τις μανάδες κ ένα πλούσιο πανηγυρικό πρόγραμμα.

Σύσσωμες οι κυρίες του συλλόγου υποδέχτηκαν τις μανούλες που ομολογουμένως ήταν πολλές, ενώ μέσα από την ομιλία της η πρόεδρος του συλλόγου  κ. Κλεοπάτρα Χαρακούση αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η σημερινή ημέρα για όλες τις μανούλες αλλά και για όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, όπως είπε, η σημερινή μέρα είναι μια μέρα που καθιερώθηκε για να γιορτάζεται η έννοια της μητρότητας και η προσφορά της γυναίκας-μητέρας στη διαμόρφωση της κοινωνίας.

Η μάνα, τόνισε η κ. Χαρακούση  είναι η προσωποποίηση της ασφάλειας και της προσφοράς, το πιο ιερό και σεβαστό πρόσωπο και  γιορτάζει την ομορφότερη εποχή του χρόνου, την άνοιξη. «Η μητέρα που είναι πολύ σημαντική για όλους μας, είναι η θεμέλιος λίθος της οικογένειας και ο συνδετικός κρίκος με σταθερές και διαχρονικές αξίες» κατέληξε η  πρόεδρος  ευχόμενη παράλληλα σε όλες τις μητέρες να είναι γερές, ώστε να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks