-
Αρχική > Τοπικά νέα > Καστοριά : Βιώνει την μεγαλύτερη οικονομική απαξίωση με αποτέλεσμα τις δραματικές μειώσεις εισοδημάτων

Καστοριά : Βιώνει την μεγαλύτερη οικονομική απαξίωση με αποτέλεσμα τις δραματικές μειώσεις εισοδημάτων

Εδώ και καιρό, η περιοχή έχει μπει σε μία περιδίνηση οικονομικής απαξίωσης, η οποία έχει επιφέρει δραματικές μειώσεις εισοδημάτων και μάλιστα σε επίπεδα τα οποία δεν είναι πλέον ανεκτά και δεν επιτρέπουν την επιβίωση. Αυτό με την σειρά του, έχει διώξει κόσμο και έχει μειώσει όλους τους δείκτες τοπικής διαβίωσης . Πρόκειται για πρόβλημα οικονομικής διάρθρωσης της τοπικής αγοράς ( it’s the economy stupid!) το οποίο και εννοείται πως μετατρέπεται σε πολιτικό και τελικά βαραίνει στις πλάτες των εκλεγμένων.

Τι κάνουν λοιπόν αυτοί?

Ό,τι κι αν είναι αυτό που ΝΟΜΙΖΟΥΝ πως κάνουν, τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν πως δεν επαρκεί. Τα ευρήματα αποδεικνύουν πως δεν καταφέρνουν να πείσουν τον κοσμάκη πως ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις ανάγκες και στις εκκλήσεις του ή πως θα αποδειχθούν στο μέλλον ικανοί να το πράξουν. Άρα αυτο-απαξιώνονται.

Κι αυτό είναι που τελικά αποτυπώνεται στις συζητήσεις, στους σχολιασμούς, στα κουτσομπολιά στα άρθρα και στις δημοσκοπήσεις.

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

 

Top
Enable Notifications OK No thanks