-
Αρχική > Τοπικά νέα > Για πρώτη φορά όλοι οι τοπικοί φορείς ενωμένοι διεκδίκησαν για την ανάπτυξη της περιοχής μας 

Για πρώτη φορά όλοι οι τοπικοί φορείς ενωμένοι διεκδίκησαν για την ανάπτυξη της περιοχής μας 

Μπορεί να μην είχαν οι τοπικοί μας φορείς το αποτέλεσμα που πρόσμεναν για την επανεκκίνηση του φράγματος Νεστορίου  και η  προσμονή τους τελικά  να αποδείχτηκε φρούδες ελπίδες, ωστόσο  εκείνο που μέτρησε στην προκειμένη περίπτωση που πρέπει συνέχεια να επαναλαμβάνεται είναι  πως  η διεκδίκηση σοβαρών θεμάτων για την ανάπτυξης της περιοχής μας τους θέλει ολους μαζί ενωμένους  σαν μια γροθιά.

Μπορεί  το ελληνικό Δημόσιο και κάποιοι εκεί στα υπουργεία της Αθήνας έχουν την υπόθεση  του φράγματος Νεστορίου στην νεκρά ταχύτητα. όμως το  φράγμα Νεστορίου δεν είναι υπόθεση τοπικής πολιτικής. Δεν είναι θέμα Δημάρχων ή Περιφέρειας ή Βουλευτών. Είναι έργο εθνικής πολιτικής . Είναι έργο Υπουργείων. Δεν περνάει από το χέρι των τοπικών αρχόντων να ξεμπερδεύουνε μαζί του.Και όμως αυτή την φορά οι τοπικοί μας άρχοντες αφήσαν στην άκρη το εγώ και έδωσαν Προτεροτητα στο εμείς.

Διότι είναι πεπεισμένοι  ότι το φράγμα Νεστορίου θα προσδώσει μια αναπτυξιακή προοπτική στο νομό Καστοριάς, σε μια περίοδο μάλιστα  που είναι γνωστές οι τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας και δη η περιοχή μας.

Τέτοιες κινήσεις  διεκδίκησης  αποδεικνύουν  ότι δεν πρέπει να σηκώνεις τα χέρια ψηλά, ότι δεν πρέπει να παραιτηθείς από την ανάπτυξη, γιατί η ανάπτυξη είναι η απάντηση στις δυσκολίες που  βιώνουμε.

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

 

Top
Enable Notifications OK No thanks