-
Αρχική > Τοπικά νέα > Φεστιβάλ Γράμμου: Ένας νέος και πολλά υποσχόμενος πολιτισμικός θεσμός Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου 

Φεστιβάλ Γράμμου: Ένας νέος και πολλά υποσχόμενος πολιτισμικός θεσμός Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου 

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους επινοητές και σχεδιαστές του Φεστιβάλ Γράμμου -που ξεκίνησε ως ένα μεγάλο πείραμα το καλοκαίρι του 21, εν μέσω κορωνοϊού και φέτος θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά. Αποτελεί ευχή κι ελπίδα όλων να εδραιωθεί σαν θεσμός και να εμπλουτίζεται χρόνο με τον χρόνο

. Από μια πρωτόλεια ανάγνωση της φετινής του ατζέντας βγαίνει το συμπέρασμα ότι προσπαθεί να τηρήσει κάποιες ισορροπίες ανάμεσα στις δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού και πολύ ορθά πράττει. Αρκεί να μη παραμεληθούν τρία ακόμη σημεία στρατηγικού ενδιαφέροντος:

Πρώτον, το φεστιβάλ δεν πρέπει να συμπίπτει, αλλά να επεκτείνει χρονικά την περίοδο του river party. Μόνον έτσι θα κατορθώνει να μεγιστοποιεί τους αριθμούς των επισκεπτών στην περιοχή και να τους κατανέμει πιο τακτοποιημένα μέσα στην καλοκαιρινή σαιζόν.

Δεύτερον, το φεστιβάλ θα πρέπει να απλώσει τα φτερά του σε όλους ανεξαιρέτως τους οικισμούς του συμπλέγματος Γράμμου/Βόιου -και όχι μόνον στους μεγαλύτερους και ευκολότερα προσπελάσιμους εξ αυτών.

Ο δήμος Νεστορίου έχει μια, ούτως ή άλλως, σύνθετη και εξαιρετικά απλωμένη τοπογραφία και μια μεγάλη ποικιλία στην δημογραφική του διάρθρωση, οπότε θα πρέπει να αισθάνεται υποχρεωμένος να αξιοποιεί την κάθε δυνατότητα που του δίνεται προκειμένου να τροφοδοτεί με κόσμο και να αυξάνει την κίνηση στις πλέον απόμακρες περιοχές του. Και τρίτον το φεστιβάλ θα πρέπει από κάποια στιγμή και μετά να αποκτήσει ένα ειδικό, προσωπικό αποτύπωμα και χαρακτήρα.

Θα πρέπει να αρχίσει να κάνει κάποια δικά του αξιοσημείωτα βήματα. Κι αυτό δεν είναι κάτι το ιδιαίτερα δύσκολο . Είναι καθαρά θέμα αυτοπεποίθησης και ενός διαρκώς διευρυνόμενου επικοινωνιακού σχεδιασμού.

Το ίδιο μήπως δεν συνέβη και με το river party, το οποίο -όπως όλοι θυμούνται- ξεκίνησε σαν ένα δρώμενο παρέας και κατέληξε να είναι ένα πανελλήνιο happening? Αν λοιπόν και το φεστιβάλ πραγματοποιεί χρόνο με τον χρόνο κινήσεις διεύρυνσης του κύκλου εργασιών του και φέρνει συνεργασίες με βαριές υπογραφές, τότε πολύ σύντομα θα σταθεί ικανό να προσελκύει άφθονο κόσμο στην ακροτελεύτια αυτή περιοχή της ελληνικής επικράτειας.

Ολα τα πράγματα όμως στην ώρα τους! Για φέτος ας αρκεστούμε στο να ευχηθούμε ολόψυχα καλή επιτυχία σε διοργανωτές και παραγωγούς και καλή διασκέδαση σε όλους τους συμμετέχοντες.

Top
Enable Notifications OK No thanks