-
Αρχική > Απόψεις > Kαστοριά : Με την αύξηση την βενζίνης “Δώρον άδωρον “το γαλαντόμο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού Του Λεωνίδα εκιντζόγλου

Kαστοριά : Με την αύξηση την βενζίνης “Δώρον άδωρον “το γαλαντόμο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού Του Λεωνίδα εκιντζόγλου

• Εξαιρετικά γαλαντόμο το φετινό πρόγραμμα επιδοτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό το οποίο έρχεται προφανώς να εξισορροπήσει τα σπασμένα των δύο ετών της πανδημίας. Σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ το πρόγραμμα θα τρέχει για τους υπόλοιπους 12 μήνες, έως δηλαδή του χρόνου ίδιο καιρό, και θα δίνει την δυνατότητα στους δικαιούχους του να πραγματοποιήσουν από μία έως έξη διανυκτερεύσεις σε τοποθεσίες και καταλύματα της απολύτου επιλογής τους. Στο πρόγραμμα εντάσσονται όλες οι περιοχές της χώρας -και με καλύτερους όρους η ανατολική μεθόριος (Λέρος Λέσβος, Σάμος Χίος, Κω και Εβρος) όπου οι δωρεάν διανυκτερεύσεις ανεβαίνουν σε δέκα.

• Η δε επιλογή διαμερισμάτων και ξενοδοχείων είναι κι αυτή ελεύθερη και ο δικαιούχος μπορεί να επιλέξει όποιο θέλει, ακόμη και τετράστερο ή πεντάστερο κατάστημα, από το τεράστιο μητρώο παρόχων του ΟΑΕΔ.

• Τι τα θέλεις όμως!

• Στην πραγματικότητα το όλο πρόγραμμα υπονομεύεται απαρχής του, μιας κι οι εξωπραγματικές τιμές των καυσίμων καθιστούν, από προβληματική έως αδύνατη, την κάθε μακριά μετακίνηση για τον μέσο αστό και τον άνθρωπο των περιορισμένων οικονομικών πόρων, για τα πρόσωπα εκείνα δηλαδή ακριβώς που συνιστούν και το κατεξοχήν προφίλ του στόχου του προγράμματος.

• Το να ξεκινήσει ένα ζευγάρι εργατών ή συνταξιούχων από την Καστοριά, να πάει και νάρθει στην Χίο με το αυτοκίνητο του, πληρώνοντας τις τρέχουσες τρελές τιμές της βενζίνης, τα αλλεπάλληλα διόδια της εθνικής και τα τέλη των φέρυ, ακούγεται μάλλον σαν ένα ξεκαρδιστικό ανέκδοτο και μια μαύρη ουτοπία…

• Η μόνη ελπίδα είναι να κινηθεί κάπου κοντά σε κάποιον ας πούμε γειτονικό νομό. Κάτι απολύτως εφικτό αφού η μόνη απαγόρευση που θέτει το πρόγραμμα είναι να μη γίνει κράτηση σε κατάλυμα του νομού της κατοικίας του δικαιούχου.

• Οπότε, όσοι ενδιαφέρεστε και επιζητάτε την φθηνότερη δυνατή λύση, βγάλτε μολύβι και χαρτί και υπολογίστε τα καύσιμα έως την Κοζάνη, τα Γρεβενά, τα Γιάννενα, ή την Φλώρινα.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks