-
Αρχική > Πολιτισμός > Πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων στην  23η ανθοκομική έκθεση χλόης φουντουκλή  (φωτογραφιες )

Πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων στην  23η ανθοκομική έκθεση χλόης φουντουκλή  (φωτογραφιες )

Ρεπορτάζ : Θεοδώρα  Κωτσοπούλου

H ανθοκομική έκθεση Καστοριάς είναι ένας θεσμός που αναβιώνει εδώ και 23 χρόνια και αποτελεί έναν ύμνο στη φύση που κάθε Μάη οργιάζει και «αναλύεται» σε υπέροχα χρώματα και μυρωδιές. Είναι μια γιορτή-ύμνος στα λουλούδια και στον έρωτα, δεμένη αρμονικά με τις ομορφιές της περιοχής, αποτελώντας ένα μοναδικό σε πρωτοτυπία θέαμα. 

Κάθε χρόνο το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου φέτος λόγω πανδημίας Ιονίου , η πόλη της Καστοριάς παίρνει το χρώμα των λουλουδιών

Μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων που προκαλούσε την όραση των επισκεπτών, πραγματοποίητε  το τριήμερο 24 -26 Ιουνίου  στην περιοχή βρύση Φουντουκλή,  η 23η ανθοκομική έκθεση. Την έκθεση διοργάνωσε ο πολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Χλόης Φουντουκλή με τη συμπαράσταση της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς και του δήμου Καστοριάς, συνεπής και φέτος στο καθιερωμένο ετήσιο ανθισμένο ραντεβού με τους .

Η ανθοκομική έκθεση αποτελεί το ανοιξιάτικο σημείο αναφοράς για τους καστοριανούς πολίτες και όχι μόνο. Eίναι πλέον ένας θεσμός που στοχεύει στην αγάπη, την προστασία και τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος της πόλης μας.
Παράλληλα, έχει καθιερωθεί στην συνείδηση του κόσμου ως μια σημαντική πολιτιστική επιλογή. Έτσι λοιπόν, κάθε χρόνο το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου, η πόλη της Καστοριάς παίρνει το χρώμα των λουλουδιών σε ένα τριήμερο δημοτικό και λαϊκό γλέντι που εκτός από την μεγάλη παρέλαση των λουλουδιών, περιλαμβάνει και διάφορες άλλες παραστάσεις, με θέμα την αναγέννηση της φύσης, διαγωνισμούς ζωγραφικής, εκθέσεις ανθοκομικής, καθώς και μουσικό-χορευτικές εκδηλώσεις.

 φωτογραφίες About Kastoria

 

Top
Enable Notifications OK No thanks