-
Αρχική > Ελλάδα > Σαρηγιάννης: “Καμπανάκι” η αύξηση στις νοσηλείες για κορονοϊό – Πώς θα αναχαιτιστεί το 6ο κύμα

Σαρηγιάννης: “Καμπανάκι” η αύξηση στις νοσηλείες για κορονοϊό – Πώς θα αναχαιτιστεί το 6ο κύμα

Η ανάπτυξη του 6ου κύματος συνεχίζεται όπως έχει ήδη υπολογιστεί. Ήδη μεταφράζεται πέρα από την κλιμάκωση της διασποράς των μολύνσεων σε αύξηση στις νοσηλείες για κορονοϊό. Μπορούμε ακόμη να το αναχαιτίσουμε αλλά θα πρέπει να δράσουμε χωρίς καθυστερήσεις για να μην δούμε αύξηση και στους σκληρότερους δείκτες.

σημειώνεται ότι ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης και η ομάδα του αποκωδικοποιούν καθημερινά για το enikos.gr την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, παραθέτοντας τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Η ανάλυση του Δημοσθένη Σαρηγιάννη και της ομάδας του

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο αριθμός κρουσμάτων της Παρασκευής ανήλθε ανέρχεται στα 13.972 νέα κρούσματα με τον αντίστοιχο κυλιόμενο μέσο όρο 7 ημερών να διαμορφώνεται στα 10.459. Οι προβλέψεις της υπολογιστικής πλατφόρμας CORE (που λαμβάνουν υπόψη την διασπορά όλων των μεταλλαγμένων στελεχών του SARS-CoV-2) είναι 14.210 (ημερήσια νέα κρούσματα) και 10.578 (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) αντίστοιχα. Ο αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκαν ήταν 110.266 και σε συνδυασμό με τον αριθμό των κρουσμάτων, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε σήμερα στο 12,7 %.

Ο αριθμός ημερήσιων θανάτων (13) που καταγράφηκε την Παρασκευή είναι μειωμένος σε σχέση με την Πέμπτη (17), και ο μέσος όρος 7ημέρου παρουσιάζεται ξανά ανοδικός.

ΕΝΙΚΟΣ

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks