-
Αρχική > Συνταγές > Ραβανί αφρός!!!

Ραβανί αφρός!!!

5 αυγά
Λίγο αλατι
200 γρ ζαχαρη
200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ σιμιγδάλι χονδρό
200 γρ φαρίνα
100 ml γαλα
1 βανίλια
Ξύσμα λεμονιού
Σιρόπι
3.5 φλ ζάχαρη
4 φλ νερο
1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Χωρίζω τα ασπράδια και τα χτυπάω με το αλάτι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Αφήνω στην άκρη.
Χτυπάω τους κρόκους με την ζάχαρη πολυ καλά να αφρατεψουν προσθέτω την βανίλια και το ξύσμα και προσθέτω την μαρέγκα μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτω σιγά σιγά τα σιμιγδάλια το γάλα και το αλεύρι.Βαζω σε λαδωμένο ταψάκι 34χ28 εκ και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 30-35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο !!!
Βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι 5-6 λεπτά από το σημείο βρασμού.Σιροπιάζω κρύο γλυκο καυτό σιρόπι!! Καλό απόγευμα!!!
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Αλεξάνδρα Κυριάκη 
Top
Enable Notifications OK No thanks