-
Αρχική > Τοπικά νέα > Μερικές φορές το συμπαν φτιάχνει παράξενα σουρεαλιστικα γεγονότα που δημιουργούν την αίσθηση ότι συνδέονται κάπως λογικά εντελώς τυχαία περιστατικά.

Μερικές φορές το συμπαν φτιάχνει παράξενα σουρεαλιστικα γεγονότα που δημιουργούν την αίσθηση ότι συνδέονται κάπως λογικά εντελώς τυχαία περιστατικά.

Σήμερα λοιπόν ζήσαμε το εξής:
Στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης είχε προγραμματιστεί εκδήλωση από το ίδρυμα της Βουλής προς τιμή του Φ. Πετσαλνικου,με προσκεκλημενο τον πρόεδρο της τωρινής βουλής και θέμα κάτι για σύνταγμα και εξωτερική πολιτική.
Ο Πρόεδρος της βουλής έμενε σε μεγάλο 5αστερο ξενοδοχείο του Νεστορίου.
Το ίδιο απόγευμα και ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ο πρώην συνεργάτης του ιδρύματος της Βουλής Ραϋμόνδος Αλβανός είχε προγραμματίσει την παρουσίαση του βιβλίου του που ήταν βασισμένο ακριβώς στις ξεναγήσεις που έκανε όσο δούλευε στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης ως επιστημονικός συνεργάτης.
Ο Ραϋμόνδος έχω την αίσθηση ότι λειτουργεί σαν λουλούδι για να μαζευτούν οι μέλισσες.
Όσο “έτρεχε” το Πάρκο, ήταν αρκετά ενεργό με ποικιλία εκδηλώσεων. Από τότε που έφυγε έπεσε σε παρακμή.
Σήμερα λοιπόν σε μια περιστασιακή επάνοδο στα μέρη μας, το Νεστόριο και το Πάρκο πήραν και πάλι ζωή. Μάλιστα η εκδήλωση του Ραϋμονδου ήταν σαφώς μαζικοτερη και πιο ενδιαφέρουσα από την άχρωμη και ξενέρωτη του Πάρκου,παρα τις βαριές πολιτικές παρουσίες εκεί.
Ο πρόεδρος της βουλής πάρα το ότι το ξενοδοχειο απεχει 500 μετρα από την εκδήλωση για τη παρουσίαση του βιβλίου του ανθρώπου που “έτρεχε” τόσα χρόνια το Πάρκο με επιτυχία, δεν παρέστη στη παρουσίαση. Ίσως από άγνοια; Ίσως επειδή το πρόγραμμα τέτοιων πολιτικών προσώπων είναι πολύ σφικτο; Δεν ξέρω. Πάντως μου φάνηκε πολύ σουρεαλ όλο αυτό.
Και το κερασάκι στη τούρτα, στο Νερόμυλο του Νεστορίου, ο φωτογράφος Δημήτρης Μητσοπουλος, ειχε στήσει έκθεση φωτογραφίας εντελώς ΤΥΧΑΙΑ, με σουρεαλιστικα φωτογραφικά θέματα, της επαρχίας!

Σακης Λυκος Καρανικολοπουλος

Top
Enable Notifications OK No thanks