-
Αρχική > Ελλάδα > Παπανικολάου: Εκτός λειτουργίας τρεις μήνες μετά η πτέρυγα που καταστράφηκε από τη φωτιά! (VIDEO)

Παπανικολάου: Εκτός λειτουργίας τρεις μήνες μετά η πτέρυγα που καταστράφηκε από τη φωτιά! (VIDEO)

Ήταν 6 Απριλίου όταν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης λίγη ώρα μετά την πυρκαγιά στην πνευμονολογική κλινική covid-19 του Παπανικολάου διαμήνυσε ότι ο χώρος που κάηκε θα γίνει άμεσα λειτουργικός. Τρεις μήνες αργότερα, η εν λόγω πτέρυγα παραμένει ακόμη με τα αποκαΐδια από τη φωτιά που σημειώθηκε εκείνο το μοιραίο πρωινό, η οποία κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ

Χθες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα έδωσε το παρών σε άσκηση ετοιμότητας στο «Παπαγεωργίου». Μια άσκηση η οποία αν διενεργούνταν και στα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, ενδεχομένως να είχε αποφευχθεί η τραγωδία της 6ης Απριλίου. Όπως είχε γράψει το ThessToday.gr, η τελευταία άσκηση στο «Παπανικολάου» με παρόμοια χαρακτηριστικά είχε πραγματοποιηθεί το 2017 και μάλιστα, στην ίδια πτέρυγα η οποία ανατινάχτηκε από τσιγάρο ασθενούς – σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα πραγματογνώμονα.

Φτάνοντας στο σήμερα και με το έκτο κύμα κορωνοϊού σε έξαρση, η εν λόγω κλινική που λειτουργούσε για covid περιστατικά εξακολουθεί να μην εξυπηρετεί ασθενείς και με γυμνό μάτι διακρίνεται η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει, από τη μέρα που καταστράφηκε ολοσχερώς.

«Δυστυχώς, τίποτα δεν έχει γίνει και ταυτόχρονα ο covid θεριεύει»

Το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Παπανικολάου, Ελένη Σιώτου, μιλώντας στο ThessToday.gr επεσήμανε ότι έως τώρα δεν έχει εγκριθεί καν το κονδύλι για την ανακατασκευή του χώρου, ενώ έθεσε και ζήτημα πυρασφάλειας – πυρανίχνευσης. «Μετά από τρεις μήνες ήρθε ο υπουργός Υγείας με το ελικόπτερο για να δείξει τη συμπαράστασή του, αναφέροντας μάλιστα ότι σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης στην πτέρυγα που κάηκε. Δυστυχώς, τίποτα δεν έχει γίνει και ταυτόχρονα ο covid θεριεύει», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Σιώτου, σημειώνοντας ότι «βεβαίως είναι και ζήτημα ασφάλειας, δηλαδή να καλυφθεί για την πυρασφάλεια και την πυρανίχνευση και μέχρι στιγμής δεν έχει κουνηθεί φύλλο».

Σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων, στην εν λόγω πτέρυγα υπάρχουν δύο όροφοι, εκ των οποίων λειτουργεί μόνο ο 1ος, σε αντίθεση με τον 2ο όπου ήταν και το επίκεντρο της ανατίναξης. «Ουσιαστικά εξυπηρετούμε μισούς ασθενείς σε αυτή την πτέρυγα ενώ θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερους, αλλά αυτό δεν γίνεται εξαιτίας της εικόνας που παρουσιάζει ο χώρος τρεις μήνες μετά την πυρκαγιά». Όπως εξηγεί η ίδια, πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν οι ζημιές στη συγκεκριμένη πτέρυγα, καθώς η κατάσταση του κορωνοϊού πιέζει ολοένα και περισσότερο το νοσοκομείο και σε συνδυασμό με την υποστελέχωση στο δυναμικό προσωπικό κάθε κλίνη και κάθε χώρος covid-19 αποτελεί τροχοπέδη για την αντιμετώπιση του νέου πανδημικού κύματος.

 

https://thesstoday.gr/%CF%80%CE%B1

Top
Enable Notifications OK No thanks