-
Αρχική > Συνταγές > Είναι τέλειοι τους φτιάχνω συνέχεια – σαλιαρια – κουραμπιέδες νηστίσιμο

Είναι τέλειοι τους φτιάχνω συνέχεια – σαλιαρια – κουραμπιέδες νηστίσιμο

1 ποτήρι ελαιόλαδο
3/4 ηλιέλαιο
3/4 χυμό πορτοκαλί
1 μικρό φλυτζάνι ελληνικού καφέ κονιά
1/2 κουτ σόδα
1μπεκεν
6 κουτ σούπας άχνη ζάχαρη
λίγη ΒΑΝΙΛΙΑ προαιρετικα
Αλεύρι περίπου 6 -7 κούπες την τελευταία την ρίχνουμε σιγά σιγά μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη τρίφτη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τριβουμε αμύγδαλο η καρύδι κ κάνουμε μια γέμιση με αυτά κ κανέλα και γαρύφαλλο

γεμίζουμε το ζυμαρακι κ πλάθουμε τον κουραμπιέ

Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τους πιο υπέροχους κουραμπιέδες.

80479917 2235371229897635 8384321506674475008 o

Η Συνταγή είναι από κ. Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
640 γραμ βούτυρο αιγοπρόβειο καλό
1 φλυτζανάκι καφέ ζάχαρη
1 κρόκος αυγού
200 γραμ αμύγδαλα ασπρισμένα και ψημένα
1 φλυτζανάκι καφέ κονιάκ μαζί με αλυσίβα
3 βανίλιες
Χυμό από μισό λεμόνι με μία μύτη κγ σόδα
2 κγ μπέηκιν
1.200 περίπου αλεύρι μαλακό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά να αφρατέψει.Προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζουμε το χτύπημα.

Ρίχνουμε το αυγό. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να μην κόψει το μείγμα και ρίχνουμε το κονιάκ, και το χυμό με τη σόδα.

Το αλεύρι με το μπαιηκιν. Πλάθουμε ότι σχέδια θέλουμε. Ψήνουμε στους 180αέρα να ροδίσουν καλά.

Αφήνουμε να κρυώσουν αν θέλουμε ραντίζουμε με ανθόνερο και τους καλύπτουμε με άχνη.

Η Συνταγή είναι από κ. Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou  “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks