Τα υλικά που θα χρειαστείς
:
- 170γρ +170γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
- 1κ.σ +1κ.σ βούτυρο γάλακτος
- 310 γρ. καραμέλες βουτύρου (ή γάλακτος)
- 2κ.σ βιτάμ
- 2κ.σ νερό
- 1φλ. φουντούκια σε κομματάκια
- λίγο χοντρό αλάτι (προαιρετικά)
Σε ένα ταψί 20×20 στρώσε περιμετρικά λαδόκολλα. Σε μπεν μαρί λιώσε τα 170γρ. κουβερτούρας με την 1κ.σ βούτυρο. Αφού λιώσει και πριν πάρει βράση, απόσυρε από την φωτιά και ρίξε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί. Βάλτο στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, λιώσε το βιτάμ, με το νερό και τις καραμέλες. Αφού λιώσουν οι καραμέλες πρόσθεσε τους ξηρούς καρπούς και ανακάτεψε το μείγμα καραμέλας. Βγάλε το ταψί από το ψυγείο και πάνω από την κρύα κρούστα σοκολάτας ρίξε το μείγμα της καραμέλας με τα φουντούκια. Βάλε το ταψί στο ψυγείο για 20 λεπτά.
https://www.ediva.gr/eykoles-glykes-syntages-me-xiroys-karpoys/