Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρω ψιλοκομμένο μπέικον (300 γρμ) για 2 λεπτά.
Βράζω τα ζυμαρικά μου (λιγκουίνι) σε αλατισμένο νερό για 9 λεπτά.
Σε ένα μπωλ χτυπάω με σύρμα ένα κουτί γάλα εβαπορέ, ένα αβγό , μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα, λίγο τυρί τριμμένο , λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο από το ζουμί των ζυμαρικών μου…
Σουρώνω τα μακαρόνια μου, τα ρίχνω πάλι στην κατσαρόλα μαζί με το μπέικον, το μείγμα από το μπωλ, ανακατεύω καλά και σερβίρω με τριμμένη παρμεζάνα…
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ