-
Αρχική > Ελλάδα > Αρθρίτιδα: 8 τροφές που πρέπει να περιορίσουμε

Αρθρίτιδα: 8 τροφές που πρέπει να περιορίσουμε

Η γενική σύσταση είναι η αποφυγή των φλεγμονωδών τροφίμων και η διατήρηση φυσιολογικού βάρους. Τα περιττά κιλά καταπονούν τις αρθρώσεις και προκαλούν περαιτέρω πόνο και φλεγμονή, ειδικά στα γόνατα, στους γοφούς και τους αστραγάλους. Το αυξημένο σωματικό λίπος επηρεάζει αρνητικά τη μυϊκή δύναμη.

Κόκκινο κρέας: Είναι η κύρια πηγή κορεσμένων λιπών, που μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή στον λιπώδη ιστό.

Καλαμποκέλαιο: Ο ένοχος εδώ είναι τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους και φλεγμονή των αρθρώσεων.

Τηγανητά, fast food και επεξεργασμένα τρόφιμα (αλλαντικά): Είναι η κύρια πηγή trans λιπαρών οξέων, τα οποία δημιουργούνται κατά την επεξεργασία των τυποποιημένων/συσκευασμένων τροφίμων, προκειμένου να αυξήσουν τη διάρκεια συντήρησής τους. Τα συγκεκριμένα προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή σε όλο το σώμα και αυξάνουν την κακή-LDL χοληστερόλη.

Κρέας ψητό στα κάρβουνα: Τα κρέατα που μαγειρεύονται σε υψηλή θερμοκρασία αυξάνουν το επίπεδο των προϊόντων τελικής γλυκοζυλίωσης (AGEs) στο αίμα, τα οποία έχουν οξειδωτική και φλεγμονώδη δράση, επιβαρύνοντας την εκδήλωση πόνου και πρηξίματος σε παθήσεις όπως είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Γλουτένη: Είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται σε δημητριακά, όπως το σιτάρι, η βρόμη, η σίκαλη και το κριθάρι, η οποία μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή σε μερικούς ανθρώπους. Οι γιατροί πιστεύουν ότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερο για άτομα με αυτοάνοση διαταραχή, όπως είναι η κοιλιοκάκη ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

https://eleftherostypos.gr/dia

 

Top
Enable Notifications OK No thanks