-
Αρχική > Ελλάδα > Διατροφή και ποιότητα ζωής

Διατροφή και ποιότητα ζωής

Χαίρετε. Μπορώ να πω ότι χάρηκα πολύ για την πρόταση από την ομάδα του Ελεύθερου Τύπου για να έχω εβδομαδιαία στήλη για πτυχές που αφορούν τον τομέα μου.

 

Λάμπρος Μουλίνος, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Certified Personal Trainer Μ.Sc, EHFA, RD Co-Owner Κέντρο Ελέγχου Διατροφής Γ.Μουλίνος , Εnergym – The Path to Fitness Gym Ηλία Ηλιού 84, Ν. Κόσμος, Αθήνα, Πολυ-ιατρείο Iatrology  Βουρνόβα 2 & Τατοΐου, 146 71 Ν. Ερυθραία

Γράφει ο Λάμπρος Μουλίνος

Όλο το concept λοιπόν , αποτελεί πρόκληση για μένα και φυσικά δέχτηκα αμέσως. Τους Ευχαριστώ Θερμά.

Είναι μεγάλη μου χαρά που θα μοιράζομαι τις σκέψεις μου στο τομέα κυρίως της διατροφής , της άσκησης και γενικότερα για τρόπους και λύσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής ,της καθημερινότητας, της υγείας μας γενικώς .

Θέλω να αναλύσουμε λοιπόν ένα από τα πιο σημαντικά θέματα στη ζωή ενός ανθρώπου που υποβάλλεται σε πρόγραμμα διατροφής καταρτισμένο πάντα από ειδικό.

Νομίζω ότι έφτασε η ώρα να μιλήσουμε με γενικούς, βέβαια, όρους γύρω από τις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στις διατροφικές μας συνήθειες και τον τρόπο ζωής μας. Για να μειώσουμε το λίπος μας, να αδυνατίσουμε, αλλά και να το διατηρήσουμε. Και φυσικά, δεν αναφέρομαι σε προγράμματα διατροφής τα επονομαζόμενα… της πείνας, της στέρησης και της δυστυχίας. Ο δρόμος της επιτυχίας είναι διατροφή και άσκηση χωρίς υπερβολές, καθορισμένες από τους κατάλληλους ειδικούς. Αυτό λοιπόν σημαίνει ποιότητα ζωής!

Μια δίαιτα δεν πρέπει να κουράζει ιδιαίτερα, αν ακολουθούνται κάποιοι γενικοί επιστημονικοί κανόνες. Γι’ αυτό καλύτερα είναι να το ονομάζουμε τρόπο ελέγχου διατροφής παρά δίαιτα, λέξη που μας οδηγεί να σκεφτούμε τη στέρηση.

Αν λοιπόν οι διατροφικές σας συνήθειες είναι ‘’άτακτες’’, δεν είναι ανάγκη να μειώσετε τις θερμίδες σας για να αδυνατίσετε, αλλά απλώς να διορθώσετε τον τρόπο που τρέφεστε.

Οι παρακάτω τεχνικές είναι φτιαγμένες να σας βοηθήσουν να διαπιστώσετε ότι πριν να αρχίσετε να μειώνετε δραστικά την ποσότητα του φαγητού που τρώτε και μαζί με αυτό και τις θερμίδες, υπάρχουν μερικοί άλλοι τρόποι να εφαρμόσετε, οι οποίοι θα κινητοποιήσουν τον λιπολυτικό σας μηχανισμό.

 

https://eleftherostypos.gr/diaita

 

Top
Enable Notifications OK No thanks