Συνταγή για Μαμαδίστικα γιουβαρλάκια με πηχτό αυγολέμονο για το ολοήμερο που θα ξετρελάνουν τα παιδιά!Ακόμη και το πιο δύσκολο παιδί στο φαγητό δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο ζεστά και λαχταριστά γιουβαρλάκια.
Υλικά
- Κιμάς Μοσχαρίσιος 650 γραμμάρια
- Κρεμμυδι 1 μεγάλο
- Καρότο 1 μικρό
- Ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- Αλατι Κατά βούληση
- Πιπέρι Κατά βούληση
- Δυοσμος 1 κουταλάκι του γλυκού ξερός
- Άνηθος 3-4 κλαδάκια ψιλοκομμένος
- Ασπραδια 2
- Ρυζι 1,5 φλιτζάνι του καφέ πλυμένο Καρολίνα
Για την σούπα
- Πατατες 1
- Καρότο 1
- Νερό Περίπου 4 ποτήρια του νερού
- Αλατι Κατά βούληση
- Ελαιολαδο 1/2 φλιτζάνι
- Κρόκο Κοζάνης 1 μικρό φακελάκι σκόνη
Για το αυγολέμονο
- Κρόκους Αυγού 2
- Κορν Φλαουρ 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας
- Λεμονι Χυμό από 2
Για το σερβίρισμα
- Άνηθος Κατά βούληση ψιλοκομμένος
Φταίει που του θυμίζουν λίγο κεφτεδάκια μέσα σε σούπα κι έτσι τους δίνουν μία ευκαιρία. Αν θέλετε λοιπόν ένα μαμαδίστικο και θρεπτικό φαγάκι για το ολοήμερο αυτά τα γιουβαρλάκια με πηχτό αυγολέμονο είναι το κάτι άλλο.
Μην ξεχάσετε την φέτα και λίγο χωριάτικο ψωμί για να τα απολαύσει το παιδί όπως θα έπρεπε. Εκτός όμως από το ολοήμερο, τώρα που πέφτουν οι θερμοκρασίες και ξεκινούν τα πρωτοβρόχια αυτά τα γιουβαρλάκια είναι ό,τι πρέπει για ένα βροχερό φθινοπωρινό μεσημέρι με ένα ποτήρι κρασάκι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Μαμαδίστικα γιουβαρλάκια με πηχτό αυγολέμονο για το ολοήμερο
Σε μία λεκάνη βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά. Περνάμε από το μούλτι το κρεμμύδι και το καρότο και τα βάζουμε και αυτά στην λεκάνη με τον κιμά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον ξερό δυόσμο, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τα ασπράδια του αυγού και το πλυμένο ρύζι Καρολίνα.
Ζυμώνουμε τον κιμά μας μέχρι να ομογενοποιηθεί και στην συνέχεια πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας. Αφού τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα ξεκινάμε να μαγειρεύουμε την σούπα μας.
Εκτέλεση για την σούπα στα γιουβαρλάκια
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την πατάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια όπως επίσης και το καρό κομμένο σε ροδέλες. Προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά. Στην συνέχεια βάζουμε τα γιουβαρλάκια και ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται.
Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κρόκο Κοζάνης και βράζουμε περίπου μισή ώρα. Σβήνουμε την φωτιά μετά το μισάωρο και αφήνουμε να σταθεί για περίπου 10 λεπτά η σούπα μας. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Εκτέλεση για το αυγολέμονο στα γιουβαρλάκια
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τους κρόκους αυγών μαζί με το κορν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε αργά στο μείγμα με τους κρόκους 2 κουτάλες από τον ζωμό στην κατσαρόλα χρησιμοποιώντας την κουτάλα που σερβίρουμε την σούπα.
Tips για τα Μαμαδίστικα γιουβαρλάκια με πηχτό αυγολέμονο για το ολοήμερο
Ο κρόκος Κοζάνης είναι αλλιώς το σαφράν και είναι μπαχαρικό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας